HOĆU-NEĆU: Nikolić se “predao” nakon TIHIH SIGNALA iz Moskve

predsednik

Foto: youtube/printscreen

Nikolić je odlučio da odustane od predsedničke kandidature, mada su ga najbliži saradnici celog vikenda ubeđivali da ipak ide do kraja u okršaju sa Aleksandrom Vučićem, saznaje “Blic”.

Nikolić je javno izjavio da će “Aleksandar biti kandidat na izborima” i da će “o funkcijama posle izbora”.

– U protekla dva-tri dana Nikolić nije odustajao od modela koji je javno izneo, a to je da ide na izbore ako se ne ispune njegovi zahtevi. Ali, s vremenom je postalo jasnije da bi ipak više voleo da se dogovori sa Vučićem nego da ide na izbore – kaže izvor “Blica” iz Predsedništva.

Prema saznanjima “Blica”, do ublažavanja ratobornog stava je kod Nikolića došlo još u petak uveče. Naš izvor nije želeo da precizira zbog čega konkretno, osim da je tokom nedelje bilo više razgovora pojedinih funkcionera Vlade Srbije sa ruskim političarima.

[adsenseyu4]

– U subotu je već bilo primetno da predsednik Nikolić više nije toliko odlučan i da nije reč samo o sagledavanju obaveza i posledica kandidature, već da tu ima nešto više – kaže “Blicov” sagovornik.

Potom je juče i danas Nikolić u nekoliko navrata pokušao da se sastane sa Vučićem. Kao što je “Blic” sve vreme najavljivao, do sastanka nije došlo, što je od početka bila Vučićeva strategija kako bi demonstrirao da nije spreman na kompromise. Dvojica najmoćnijih ljudi u Srbiji jesu razgovarali, ali ne licem u lice, iako je to bila želja iz Predsedništva.

Usledilo je večeras objavljeno zajedničko saopštenje Nikolića i Vučića “o političko bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu”. Na prvi pogled se iz saopštenja čini da su Vučić i Nikolić razgovarali o svemu (regionalnim tenzijama, Bosni, Kosovu, Unesku…) osim o onome što najviše zanima srpsku javnost. Predsednički izbori se pominju u samo dve rečenice na samom kraju. Ipak, jasno je da su u te dve rečenice korišćene fraze koje su izvori “Blica” iz Vučićevog kabineta već koristili opisujući Vučićevu poruku Nikoliću – da će nastaviti blisko da sarađuju, ali u nekom drugom “filmu”…

(Dnevne.rs/Izvor: Željka Jeftić,Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]