HLADAN DECEMBAR, TOPAO JANUAR: Prognoze meteorologa za zimu i proleće!

putevi

Foto: Tanjug/AP

U narednih pet meseci, ne samo da se nećemo smrzavati kao što je bilo prošle zime, već se živa na termometru očigledno neće često spuštati ispod nule. Bar tako prognoziraju meteorolozi.

Sudeći po sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, decembar će biti hladan, a januar nešto topliji sa doduše više padavina nego što je to uobičajeno. U februaru nas očekuju srednja maksimalna temperatura do šest stepeni, dok će u martu vreme biti malo toplije nego inače. Od aprila, prema dugoročnoj prognozi, srednje maksimalne temperature biće i do 19 stepeni Celzijusovih.

[adsenseyu5]

Prosečno hladan decembar

Očekuje se da će temperature u decembru biti malo više nego što je to uobičajeno. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 5,7 stepeni Celzijusa.

Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 milimetara u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 49 milimetara.

DECA ĆE SE RAĐATI SA DEFORMITETIMA! Nemački psiholog: Amerika i NATO svesno počinili genocid, duguju izvinjenje srpskom narodu!

Blaži i malo suvlji januar

Srednja januarska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka. Temperatura će biti za oko 1,5 stepeni viša u odnosu na višegodišnji prosek. Očekuje se da će u januaru srednja maksimalna temperatura u Beogradu i široj okolini, oko 4,6 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 milimetara. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 39 milimetara.

U februaru manje padavina, temperatura do 6 stepeni

Srednja februarska temperatura i količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka. Možemo očekivati da će srednja maksimalna temperatura iznositi oko 6,5 stepeni Celzijusa, i to u Beogradu i široj okolini.

[adsenseyu5]

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 milimetara. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 28 milimetara.

Blaži i malo suvlji mart

I u martu možemo očekivati da će temperatura vazduha biti viša nego što je to uobičajeno za mart, 0,6 stepeni. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 4 stepena, dok će srednja maksimalna biti oko 13 stepeni Celzijusa. Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka. Martovska suma padavina iznosiće oko 36 milimetara.

TEŠKA TRAGEDIJA KOD KOVAČICE: 16-godišnja šampionka Srbije i Balkana poginula u stravičnom udesu

Topliji i prosečno vlažan april

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka.

REŠENA MISTERIJA TOPOLSKE 18: Glumica Snežana Savić otkrila tajnu čuvanu 20 godina (FOTO)

Minimalna temperatura u aprilu biće oko 9 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura iznositi i do 19 stepeni Celzijusa. Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka i iznosiće oko 59 milimetara.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Sonja Todorović,Blic.rs)

[adsenseyu2]