HAOS U LOZNICI: Rođaci i prijatelji razlupali Opštu bolnicu zbog smrti deteta! (INFO)

decak

Foto: Privatna arhiva

Rodbina  Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo od sepse posle preloma ruke, u besu su u nedelju razlupali Odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici u Loznici

Rođaci i prijatelji Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo od sepse posle preloma ruke, u besu su u nedelju razlupali Odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici u Loznici, javljaju Novosti.

Njihova burna reakcija usledila je zbog propusta lekara u lečenju dečaka koji se prošlog vikenda povredio.

Povodom smrti Radenka Nikodinovića, dečaka iz Kozjaka kod Loznice, oglasila se loznička Opšta bolnica.

[adsenseyu4]

Bolnica je danas uputila saučešće porodici.

Tragedija je neopisiva i neizmeriva. Dete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, a zbog komlikacija upućeno u Institut za majku i dete u Beograd. Danas je organizovan unutrašnji nadzor a očekujemo i spoljašnji.

decak

Foto: Facebook/Dom zdravlja”Dr Milenko Marin”Loznica

O rezultatima javnost će biti blagovremeno i adekvatno obaveštena – navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora dr Mira Vučetić.

Tragedija kakva nije skoro zabeležena u lozničkom kraju dogodila se šest dana posle preloma ruke koji je dečak Radenko zadobio u nedelju 2. oktobra tokom igre.

Njega su roditelji istog dana prevezli do lozničke bolnice gde mu je na odeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips.

[adsenseyu1]

Prema tvrdnjama oca Milana i majke Zorice, dečak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Tek u sredu, kada je bilo očigledno da se dečak ne oseća dobro i da je ruka modra, zadržan je na odeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dete u Beogradu.

Borba lekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dečak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra oko 9.45.

Obdukcioni nalazi trebalo bi da potvrde i razjasne sve detalje i uzroke tragičnog kraja deteta koje je u kraju bilo poznato po svojoj izuzetnoj spretnosti, vedrini i dobroti.

Porodica Nikodinović, kojoj već dva dana rodbina i prijatelji dalaze da izjave saučešće, očekuje rezultate obdukcije, a sahranu dečaka planiraju za utorak.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: S. Pajić, Alo.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]