HAOS NA GRANICI KOD ŠIDA: Migranti pokušali da probiju BARIKADE, jake policijske snage ih sprečile u tome (INFO)

granica

Foto ilustracija: Tanjug/Tanja Valič

Migranti koji su juče peške iz Beogarda stili do Šida i granice sa Hrvatskom pokušali su danas da probiju barikadu koju je postavila policija, ali su ih policijske snage u tome sprečile.

Oko 130 migranata provelo je celu noć na otvorenom pored puta, oko 200 metara od graničnog prelaza Šid-Tovarnik, prenosi N1.

[adsenseyu4]

Nakon što ih je policija sprečila u pokušaju da pređu u Hrvatsku krenuli su preko njiva u pokušaju da ilegalno pređu granicu. Hrvatski policajci su raspođeni duž njiva i verovatno će ih oni sprečiti da uđu u Hrvatsku.

Oko 13.30 migranti su počeli da se pakuju a reporteru N1 su rekli da idu u Šid da kupe hranu.

Migranti, poreklom iz Pakistana i Avganistana, odbili su smeštaj u centrima za azil protestujući što im nije dozvoljeno da legalno, preko Hrvatske, nastave put do država Zapadne Evrope.

Noć je prošla bez incidenata, uz prisustvo jakih plicijskih snaga sa hrvatske strane graničnog prelaza, rekli su u Komesarijatu za izbeglice i migracije. Za sada nema naznaka da će im biti dozvoljeno da pređu granicu.

“Mi smo izbeglice. Dolazimo iz Pakistana i Avganistana. Nije zvanično, ali rat je tamo, gledate li vesti? Zato i bežimo. Protestovali smo pešačenjem, sada ćemo i sedenjem oko granice”, rekao je u nedelju jedan od migranata, Husein iz Pakistana.

[adsenseyu1]

Grupa od oko 150 migranata krenula je u petak peške iz Beograda ka Hrvatskoj, kako bi put nastavili ka nekoj od zemalja Zapadne Evrope. Međutim, policija im nije dozvolila da prođu granični prelaz pa su migranti ostali da sede u blizini i da na taj način protestuju tražeći da se granice otvore.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:N1)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]