GRAĐANSKI ZAKONIK KOJI ĆE PODELITI SRBIJU: Gej brakovi, surogat majke i EUTANAZIJA postaju LEGALNE STVARI, a ima još TOGA

Beograd

Foto: Printscreen/instagram

Fizičko kažnjavanje dece, surogat majčinstvo, eutanazija, kao i istopolne zajednice – to su neke od oblasti koje će u našoj zemlji prvi put biti uređene usvajanjem Građanskog zakonika.

Prednacrtom tok zakonika biće uređeno surogat materinstvo koje do sada nije bilo dozvoljeno u Srbiji.

Za tu uslugu predviđena nagrada je od 8.000 do 15.000 evra, a žena koja će roditi dete za nekog drugog će se zvati rodilja, koja najčešće neće biti genetska majka deteta.

Od polnih ćelija budućeg oca i buduće majke dete bi nastajalo u epruveti, a onda bi se embrion polagao u matericu žene koja će sa budućim roditeljima sklopiti ugovor o rađanju za drugoga. Budući roditelji će izdržavati rodilju za vreme trudnoće – brinuće o njenoj kvalitetnoj ishrani, medicinskog nezi i dobrim uslovima života.

RAZREŠENA MISTERIJA: Sin Zvonka Milojevića posle svađe sa devojkom DEMONSTRATIVNO NAPUSTIO JAGODINU

Nacrtom Građanskog zakonika predložena je i zabrana fizičkog kažnjavanja i zanemarivanja dece, ali se ne isključuje mogućnost da dete u određenim situacijama može da dobije roditeljsku ćušku.

U Nacrtu građanskog zakonika nigde eksplicitno se ne pominju gej brakovi, ali se pominje uzimanje u obzir istopolnih zajednica.

Kada će biti završen konačan Nacrt građanskog zakonika i kada će ući u skupštinsku proceduru nije određeno.

To će isključivo zavisiti kako će se javnost izjasniti o Prednacrtu tokom javne rasprave.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)