GDE ĆE MU DUŠA: Sveštenik iz Trstenika optužen za seksualno zlostavljanje DVOGODIŠNJEG BRATANCA

Foto:wikipedia

Foto:wikipedia

Sveštenik Kruševačke eparhije D. S. optužen je za nedozvoljene polne radnje nad svojim dvoipogodišnjim bratancem

U istom slučaju, u parnici na osnovu tužbe majke dečaka M. S. sveštenik je osuđen i zabranjeno mu je da prilazi dečaku na manje od 50 metara.

[adsenseyu4]

– Razvedena sam, a naš sin je vikendom išao kod oca. Moj bivši muž je odlazio na pecanje, a dečak je ostajao sa stricem. Posle nekoliko meseci poverio mi se kako ga “čiča presvlači”, da su se zajedno tuširali, gde je sveštenik zatražio od njega da mu sapuna određeni deo tela – kaže M. S., majka zlostavljanog dečaka.

Sina je odvela kod pedijatra, koji ih je uputio kod psihologa i psihijatra. Obavestila je i tužilaštvo i podnela privatnu tužbu.

– Moj sin je pet puta veštačen. Urađeno je i superveštačenje i svaki put je davao identičnu izjavu. Vodili smo ga i kod terapeuta. Stručnjaci su utvrdili da ima IQ 118 i da zbog toga jako teško može da zaboravi traumu – nastavlja priču M. S.

Protiv D. S. je postupak pokrenulo i Osnovno tužilaštvo u Trsteniku i do sada su održana dva ročišta.

– Odbrana insistira da moj sin opet svedoči, iako su stručnjaci zaključili da bi to za njega bila nova trauma. Bivši dever je u vreme kada je zlostavljao mog sina bio đakon, a u međuvremenu je postao sveštenik i dobio je mesto u manastiru u blizini Trstenika – kaže M. S. i dodaje da je njen bivši suprug lečeni alkoholičar i da se tokom postupka držao po strani ili je podržavao brata.

[adsenseyu1]

Kako saznajemo, optuženi sveštenik ima dva mala deteta.

Trajalo mesecima

Seksualno zlostavljanje, navodno, počelo je polovinom aprila 2014. godine u parohijskoj kući u Trsteniku, kada je dečak imao nešto više od dve godine, a trajalo je osam meseci.

(Dnevne.rs/Izvor:S.Milenković,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]