EVO NA ŠTA ĆE POTROŠITI NOVČANU POMOĆ ZA PENZIONERE MILUTIN MRKONJIĆ

Foto: Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

Počasni predsednik SPS kaže da mu 5.000 dinara koje je Vlada Srbije podelila najstarijim građanima ne znače mnogo i da će te pare potrošiti na kondome

Penzionerima u Srbiji juče je leglo 5.000 dinara jednokratne pomoći Vlade Srbije, a Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS, takođe penzioner, kaže da će pomenutu sumu da potroši na kupovinu kondoma.

Dok prosečan penzioner trči da od tih oko 40 evra kupi nešto za frižider ili plati neki račun, pitali smo naše političare koji su u penziji na šta će oni potrošiti pomenutu sumu novca.

[adsenseyu4]

Na pitanje da li se opario, te šta će sa 5.000 dinara, Mrkonjić nas je svojim odgovorom ostavio u šoku.
– Kupiću kurtone – ispalio je ko iz topa Mrkonjić i odmah dodao:
– Što? Mislite da mi ne trebaju?

Pošto smo objasnili „da u to ne ulazimo“, ovaj socijalista rekao je da mu pomenuta pomoć znači, ali ne toliko jer je njegova penzija dovoljno velika.
– Moja penzija je velika, za 55 godina staža i 10 odlikovanja, imam ih više od članova Vlade i Tome (Tomislava Nikolića) zajedno, lepo sam zaradio. Ali treba da imam i veću penziju – kaže Mrkonjić.

Momo Čolaković, poslanik PUPS, kaže da je zahvalan Vladi na izdašnoj pomoći za penzionere.
– Zahvaljujem što su odvojili tolike pare. Ja ću moje povećanje dati Fondu solidarnosti Udruženja penzionera Novog Sada, tako sam odlučio – kaže Čolaković, dok njegov kolega iz poslaničkog kluba Konstantin Arsenović priznaje da sa pomenutim dodatkom ništa nije planirao.
– Nije mi sudbonosno, nekome će i to da znači, dobro će mu doći. Moja penzija je solidna, mada para nikad dosta – kaže Arsenović.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Katarina Blagović,Kurir.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]