Evo koliku KAZNU ćete platititi ako snime da ste se NEPROPISNO PARKIRALI

auto

Tanjug, Zoran Žestić

Kazne za nepropisno parkiranje su u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara, izjavio je danas gradski sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

On je naveo da kazne zavise od toga gde je vozilo zatečeno.

Najdrastičnije kazne od 25.000 dinara su kada je vozilo parkirano na pešačkom prelazu, žutoj traci, zelnoj površini i tramvajskim šinama.

Najblaže kazne od 5.000 dinara su za situacije ako je vozilo parkirano na trotoarima, gde se ne ometa mnogo kretanje pešaka ili u sporednim ulicama.

Divac je objasnio da će za vozilo koje bude fotografisano, obaveštenje dobiti vlasnik koji u roku od osam dana može dostaviti podatke komunalnoj miliciji ko je upravljao vozilom i u tom slučaju će lice koje je upravljalo dobiti prekršajni nalog.

JOKIĆ ZAVODI RED! Sitnica tokom razgovora sa medijima izbacila IZ TAKTA Srbina (VIDEO)

– Zahvaljujući geografskom lociranju ulica, naš sistem kada fotografiše vozilo prepoznaje da li je ono regularno parkirano ili ne. Ukoliko nije, prepoznaje da li je parkirano na pešačkom prelazu, žutoj traci, zelenoj površini ili tramvajskim šinama. Takođe, kamera prepoznaje da li u vozilu koje je nepropisno parkirano ima vozača – kaže Divac.

Neće biti kazni kada su upaljena četiri migavca i vozač je u vozilu, a u suprotnom biće sankcija, rekao je Divac u emisiji Beogradska hronika na RTS.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)