Evo koje će reči AMERIČKOG PREDSEDNIKA Srbi pamtiti dok su živi! (VIDEO)

predsednik

Foto: Tanjug

Predsednik Amerike nakon kraha pregovora Srba i Albanaca s Kosova u Rambujeu uputio je jasnu poruku Slobodanu Miloševiću da sledi ratno razaranje Jugoslavije

Na današnji dan pre 16 godina tadašnji predsednik SAD Bil Klinton uputio je jasnu poruku Srbima iJugoslaviji da joj predstoji bombardovanje i ratno razaranje, a njegove tadašnje reči pamtiće svaki Srbin dok je živ!

[adsenseyu5]

19. marta 1999. godine nakon neuspelih pregovora Srba i kosovskih Albanaca u Parizu, predsednik SAD Bil Klinton izjavio je da je “prag prekoračen” i da problem Kosova ugrožava američke nacionalne interese.

– Nema više čekanja. Prag je prekoračen. Ugroženi su američki nacionalni interesi – rekao je Klinton nakon kraha pregovora u Rambujeu. Odmah nakon tih reči diplomate zapadnih zemalja počele su da napuštaju Beograd, a međunarodni verifikatori Kosovo. To je bio jasan signal da sledi NATO intervencija i bombardovanje Jugoslavije.

Londonski „The Telegraph“: Protiv Berlina se ujedinjuju zemlje južne Evrope

Podsetimo 18. marta 1999. godine Kosovski Albanci potpisali su na pregovorima u Rambujeu kod Pariza mirovni sporazum, dok je srpska delegacija odbila vojni deo sporazuma. Šest dana kasnije NATO snage počele su napad iz vazduha na SR Jugoslaviju.

U delegaciji Srbije bili su i tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović, predsednik Veća građana Skupštine SRJ Milomir Minić, a u nezvaničnim razgovorima spominjala su se i imena tadašnjeg urednika lista “Politika” Dragana Hadži-Antića i visokog funkcionera SPO Milana Komnenića.

[adsenseyu1]

Delegacija Albanaca sa Kosova, čini se bila je na većem nivou od srpske a nju su činili Ibrahim Rugova, sadašnja predsednica Edita Tahiri i Hašim Tači, kao i Jakup Krasnići.

(Dnevne.rs /Telegraf)