EVO KO SU NAJBOLJI SRPSKI DOMAĆINI: Stranac im upao u kuću, a oni umesto da pozovu policiju UČINILI NEŠTO SASVIM NEOČEKIVANO (FOTO)

par

Foto; Telegraf

Šokirala sam se kada sam videla nepoznatog čoveka u kući, naročito kada sam primetila da jednu ruku drži ispod jakne, pomislila sam da je naoružan – priča Zorica Maslaković iz Gornje Trnave svoj susret sa makedonskim državljaninom

Makedonski državljanin, Šazim Ibišovski (54) na smrt je preplašio meštane niškog sela Gornja Trnava kada im je upao u kuću i tražio da jede.

Nije bio nasilan, pa su ga gostoljubivi domaćini odmah zbrinuli, a otkud on u niškom selu i dalje je misterija. !

Domaćica Zorica prepričava susret sa iznenadnim gostom i kaže da je s vrata zavikao

Daj ‘leba i sira… Šokirala sam se kada sam videla nepoznatog čoveka u kući, naročito kada sam primetila da jednu ruku drži ispod jakne, pomislila sam da je naoružan – priča Zorica i dodaje da mu je dala hleba, jer sira nije imala.

REZULTATI VEŠTAČENJA: Ključni dokaz protiv Zorana koji ga je potpuno “ukopao”?!

Bez obzira na šok koji su doživeli, poštujući srpsku tradiciju, putnika su nahranili i napojili a zatim pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Zorica, njen suprug Nenad, dvanaestogodišnji sin i deda Zdravko taman su ispratili goste, kada je stigao još jedan i to nezvan.

– ‘Ajde, prijatelju, uđi i večeraj kao čovek, rekao sam mu. Na stolu je bila šerpa sa pasuljem preostala od večere i to sam mu ponudio.

Ali njega nije trebalo nuditi, zgrabio je kašiku i trpao jelo u usta. Tako nešto u životu nisam video – priča Nenad.

Foto: Telegraf

Kad je završio, skuvali smo mu kafu i dali cigarete a onda nam je kazao da pet dana nije ništa jeo. Pričao je da je bio u nekoj psihijatrijskoj bolnici u Makedoniji, da pet dana pešice putuje iz Beograda i pitao nas je da li je stigao u Niš – priča Nenad i nastavlja :

– Nije bio agresivan, ali je pričao nepovezano, očigledno je da sa njim nije bilo u redu. Znam da su psihijatrijski bolesnici nepredvidivi pa sam strahovao šta može da uradi, naročito jer je su u kući bili starac i dete. Pustili smo mu narodnu muziku da ga smirimo, odmah se razveselio.

Rekao je da voliBiljanu Jeftić, mi smo mu pričali da je iz našeg kraja, skretali smo mu pažnju a za to vreme smo, da on ne primeti, pozvali policiju i Hitnu pomoć – do detalja navodi Nenad priču koja je obišla celo selo.

Foto: Telegraf

Niška policija privela je Ibišovskog sudiji za prekršaje zbog kršenja Zakona o strancima.

Makedonskom državljaninu izrečena je novčana kazna od osam hiljada dinara koja je odmah zamenjena sa osam dana zatvora jer nije imao sredstava da je plati.

Takođe, njemu je izrečena i zaštitna mera udaljenja sa teritorije Srbije u trajanju od godine dana – saopštila je Nela Manić Bogdanović, portparol Prekršajnog suda.

(Dnevne.rs /Izvor: D.R. Telegraf.rs)