EVO KADA NAM DOLAZI TOPLO VREME: Meteorolozi najavljuju velike vremenske promene (INFO)

sunce

Meteorolozi kažu da nas očekuje još jedno zahlađenje početkom marta a nakon toga počinje pravoproleće. Do kraja februara očekuje nas toplije vreme sa temperaturama oko 15 stepeni.

Meteorolog RHZM  Goran Mihajlović kaže da mart neće ličiti na pravu zimu i da nas samo prvih nedelju dana tog meseca očekuju niže temperature.

– Snega će biti tek ponegde. Mada sneg u martu nikada ne smemo otpisati. Mart je varljiv i sa njim se nikada ne zna, ali čim prođe tih nedelju dana hladnog talasa dolazi nam pravo proleće.Što se februara tiče tu nemam dileme. Košava će stati za dva dana i do kraja meseca nas očekuju prijatni dani i temperature do 15 stepeni. Posebno će biti toplo narednog vikenda, tako da oni koji su planirali izlet mogu već polako da počnu da se spremaju – kaže Marković.

Meteorolog Časlav Stanojević kaže za Informer da, iako će temperature biti visoke ne treba očekivati brzo otapanje snega na planinama. Kada bi do toga došlo postojala bi opasnost od nabujanja reka i problema u vodosnabdevanju ali do toga neće doći.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Telegraf.rs/ Informer)