EVAKUISANA ZGRADA “ER SRBIJE” ZBOG DOJAVE O BOMBI: U podzemnoj garaži ispod automobila marke Pežo 406 pronađeno “NEŠTO SUMNJIVO” (INFO)

evakuacija

Foto: Tanjug

Višesatna potraga zgrade u kojoj je smeštena “Er Srbija” završena je nešto pre 14 sati. Vozilo “Parking servisa” odšlepalo je beli automobil marke “pežo” u pratnji policije. Policija, hitna pomoć i vatrogasci napustili su objekat.

Danas je oko 10 časova nakon dojave o bombi, hitno evakuisana zgrada kompanije “Er Srbija” u novobeogradskom naselju Belvil. Radnici su se vratili u zgradu, ali je prilaz parkingu i garaži zgrade i dalje blokiran.

U MUP-u za “Blic” kažu da su policijske patrole na licu mesta, kao i kontradiverziona ekipa. U toku je provera kako bi se utvrdilo da li zaista postoji eksplozivna naprava, a ispred zgrade stigli su i vatrogasci kao i hitna pomoć.

[adsenseyu4]

Kako javlja reporter “Blica” sa lica mesta, prema nezvaničnim informacijama, u podzemnoj garaži ispod jednog automobila pronađeno je “nešto sumnjivo”.

Zaposleni u sedištu Er Srbije, koje je jutros bilo evakusano zbog dojave o bombi, vratili su se na svoja radna mesta, potvrdio je Tanjugu direktor te aviokompanije Dane Kondić.

Kako javlja reprter “Blica”, ispred zgrade u kojoj je sedište kompanije Er Srbija i dalje se nalaze pripadnici policije i vojnih službi bezbednosti, a na kratko su tu bili i pripadnici ličnog obezbeđenja premijera Aleksandra Vučića.

Na parkingu su, osim policije, vatrogasaca i hitne pomoći pristigla i dva pauk vozila “Parking servisa”. Provera terena i dalje traje, a radnici ulaze u zgradu okolnim putem i preko drugih ulaza.

U MUP-u kažu da je reč o jednoj od poslovnica “Er Srbije”.

U ovoj avio-kompaniji su nam potvrdili da su njihovi radnici morali da napuste zgradu.

[adsenseyu1]

– Zaposleni “Er Srbije” u sedištu kompanije u Jurija Gagarina 12 u Beogradu, u skladu sa uputstvima policije, evakuisani su iz zgrade i nalaze se napolju. Očekuju se dalje uputstva policije – kazao je Arsen Rudan iz “Er Srbije”.

Oko 12.40 na lice mesta došao je i direktor “Er Srbije” Dane Kondić, koji je najavio da će zaposleni uskoro da se vrate u zgradu.

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, u zgradi se nalazila i policija sa psima tragačima. Zajedno sa radnicima “Er Srbije” evakuisani su i radnici banke koja ima prostorije u ovoj zgradi, kao i jedne strane firme, a policajci su osim pretrage zgrade detektorima proveravali i automobile na parkingu. Osim zgrade u kojoj je smeštena “Er Srbija”, bilo je zatvoreno i nekoliko obližnjih kafića.

Uprkos dramatičnoj situaciji, radnici su pribrani čekali da policija završi pretragu.

– Ne znamo šta se dešava, začuli smo alarm i izašli iz zgrade – kazala je jedna od zaposlenih.

Kako kažu, evakuacija je bila brza i efikasna

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Miroslava Brkic ,Dunja Tulimirović,Blic.rs,Tanjug)

[adsenseyu2]