EPIDEMIOLOG PREDRAG KON: Virus ne sme da ima prostora, ova stvar je u tome KLJUČNA

predrag

FOTO: TANJUG,SLOBODAN MILJEVIĆ

Dr Kon je za Tv B92 rekao da smo trenutno na samom vrhu kada je epidemiološka kriva u pitanju i da se ta kriva sada stabilizuje, posebno u Beogradu.

– Već peti dan smo u tom vrhu i nikako da počne da opada – rekao je Kon.

On je rekao da se broj pregleda, kao i pozitivnih testova smanjuje, ali jako sporo. Dodaje da je sprečeno da rast bude nagao, ali da se i dalje ne vidi pad.

Kako kaže, ovo je dugotrajna mera i dugotrajni način rešavanja ove situacije.

– Mi smo sada iscrpeli mere, sada dolazi do oštre kontrole – rekao je dr Kon.

SRBIJA RAZMATRA UVOĐENJE KARANTINA Dr Darija Kisić Tepavčević: Pričali smo o takvim merama za putnike iz inostranstva (INFO)

Apelovao je na sve državne službe i inspekcije da pomognu i da sankcionišu prekšaje

– Imamo ljude koji su u kućnoj izolaciji, ali ne poštuju izolaciju.

Kako je rekao, ako neko prekrši samoizolaciju, minimalna kazna je 50 hiljada dinara i ide do 150 hiljada, prema pojedincu.

– Ja nikome ne želim kaznu, ali moramo da shvatimo da se virus održava i moramo da ga suzbijemo. Kontrola mora da bude stroga, ne smemo ništa da čekamo. Nema više molbi, krenite u kontrolu – naglasio je epidemiolog Predrag Kon.

– Ne mogu kolege lekari da sede u skafanderima i trpe stravičan pristiak, a da istovremenno inspekcijski organi sede, to ne ide paralelno – naglašava dr Kon.

A BILI SMO VELIKI PRIJATELJI: Zašto su Francuzi Srbima zaboli nož u leđa?! Pazite samo kakav odgovor je pao! (VIDEO)

– Takođe, svi mi zajedno moramo da obezbedimo da virusu damo što manje prostora, a to možemo samo nošenjem maski ili – da se ponovo zatvorimo, nema tu nekog velikog izbora – rekao je dr Kon.

On je skrenuo pažnju na okupljanja i žurke po stanovima i da je jasno da u privatnim uslovima ne može da se kontrolišu okupljanja, već da je tu potrebna svest. Kon je dodao da razume sve ljude koji imaju povod za slavlje, ali da moraju da shvate da ta radost može lako da se preokrene.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)

Be the first to comment on "EPIDEMIOLOG PREDRAG KON: Virus ne sme da ima prostora, ova stvar je u tome KLJUČNA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*