EKSKLUZIVNO! USVAJA SE ZAKON O POREKLU IMOVINE: Korumpirani političari, funkcioneri, direktori i opštinari u PANICI!

novac

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Na udaru Zakona biće svi koji obavljaju, ili su obavljali javne funkcije u poslednjih 20 godina

BEOGRAD – Kako Kurir ekskluzivno saznaje, do 15. januara 2019. godine biće usvojen Zakon o poreklu imovine političara i funkcionera!

Srbija čeka Zakon o poreklu imovine, još od 2001. godine kada je pokrenuta inicijativa. U proteklih 16 godina, sve vlasti najavljivale su pravno regulisanje tog pitanja, ali ni do dan danas takav tekst nije stigao do poslanika u Skupštini Srbije. Ali, uskoro će i to biti promenjeno, a do 15. januara 2019. godine biće usvojen Zakon o poreklu imovine političara i funkcionera!

Zakon bi trebalo da bude put da se sazna da li je nečija imovina stečena na legalan način, zbog čega su brojni političari i funkcioneri, ali i zaposleni u javnim i državnim preduzećima i lokalnim samoupravama, u strahu… Mnogi su se nadali da takav zakon neće biti donesen, obzirom na to da je od 2000. do 2015. godine najavljivan 20 puta.

TAJNE AKCIJE LEGIJE NA KOSOVU: JSO likvidirao najvećeg teroristu OVK

Na udaru Zakona biće svi koji obavljaju, ili su obavljali javne funkcije u poslednjih 20 godina!

Poznato je da pojedini političari žive u luksuzu, daleko iznad nivoa kog bi mogli da im pruže samo obična funkcionerska ili poslanička plata. Sad će svi imati priliku da dokažu odakle im imovina i kako su je stekli.

Meta ovog zakona biće svi, ali pre svega oni koji su imovinu i određena dobra stekli volšebno, odjednom, nejasno i sumnjivo.

LOŠE VESTI ZA VOZAČE: Uskoro stiže novi namet na gorivo

Zakon ce biti put da se sazna da li je nečija imovina stečena na legalan način, zbog čega su brojni pripadnici političke elite već u panici. Mnogi su se nadali da takav zakon neće biti donesen, obzirom na to da je od 2000. godine najavljivan 20 puta.

Pored ispitivanja imoivine političara i funkcionera, zakon će obezbediti i veću naplatu poreskih prihoda, što je dobro za budžet Srbije.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)