DŽIHADISTI SPREMALI POKOLJ U SRBIJI: Spremali krvoproliće eksplozivom “SATANINA MAJKA” (INFO)

Foto ilustracija: Tanjug/AP

Foto ilustracija: Tanjug/AP

Kod uhapšenih džihadista s Kosova pronađeno oružje korišćeno u napadima u Parizu i Briselu, njihov vođa spremao napad na našu ambasadu u Siriji

Devetnaest uhapšenih džihadista na Kosovu planiralo je terorističke napade u Srbiji po ugledu na one koje su pripadnici Islamske države izvršili u Parizu i drugim evropskim gradovima.

[adsenseyu4]

Naime, kod njih je pronađen razorni eksploziv TATP, poznat pod nazivom „satanina majka“, koji islamisti koriste jer je višestruko ubojitiji od klasičnih vrsta eksploziva.

Osim ogromnih količina eksploziva i vatrenog oružja, kod uhapšenih džihadista pronađen je 281 gram ovog eksploziva, koji je naziv „satanina majka“ dobio zbog svoje razornosti.

Uglavnom se koristi za terorističke bombaške napade, a pravi se od supstanci koje je lako nabaviti. Ovaj eksploziv je korišćen za napad na briselski aerodrom, a u novembru 2015. u napadu na Pariz TATP je korišćen kao primarni eksploziv.

Vođa pomenute terorističke grupe je Lavdrim Muhadžeri, mozak operacije, u kojoj je trebalo da se pre dve godine spali Ambasada Srbije u Damasku, otkriva Kurir. Muhadžeri je poreklom iz Kačanika na Kosovu i komandant je ozloglašene Balkanske brigade, ogranka IS.
– Muhadžeri je vrlo opasan terorista, možda najtraženiji sa ovih prostora. Vrlo je brutalan i sumnja se da je u Sirijipod njegovom komandom skoro 200 islamista s Balkana. Oni su vrlo svirepi, a ovaj krvnik sam se javno hvalio kako je nožem odrubio glavu sirijskom dečaku – otkriva sagovornik Kurira.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Kurir.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]