DRUGI KRUG NAGRADNE IGRE: Evo kada se održava “Uzmi račun i pobedi”

igra

Foto: Printscreen/youtube

Drugi krug državne nagradne igre „Uzmi račun i pobedi” najverovatnije će se održati u oktobru, a građani se ponovo mogu nadati stanovima, automobilima i drugim brojnim nagradama!

Iako zvanično još nije potvrđeno kada će građani Srbije ponovo moći da se takmiče za vredne nagrade u državnoj igri na sreću, tako što će slati fiskalne račune, za sada je plan da drugi ciklus počne tokom oktobra.

Ovo je najtužnija slika sa sahrane oca Slobode Mićalović: 3 sestre sa majkom kleknule pred grobom, neutešne u suzama (FOTO)

– Kada je Vlada Srbije krajem prošle godine pravila plan, utvrđeno je da se igra održava u februaru i u oktobru. Prema tome, izvlačenje nagrada u drugom krugu mogli bismo da očekujemo pred Novu godinu – naglašava izvor upućen u organizovanje ove igre na sreću i dodaje da će nagradni fond biti sličan prvom krugu.

Podsetimo, u prvom krugu podeljene su 742 nagrade, među kojima i šest stanova u Beogradu, 50 automobila „fijat 500L”, više putovanja u Pariz i Njujork…

[adsenseyu4]

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave naglašavaju da su Nacionalnim planom za suzbijanje sive ekonomije predviđena dva kruga nagradne igre, ali nisu mogli da preciziraju kada će nagradna igra biti nastavljena.

Nagradni fond u prvom krugu bio je vredan 135.344.181 dinar ili 1,09 miliona evra.

– Najvrednije nagrade, uključujući i šest stanova u Beogradu, obezbeđene su iz budžeta Srbije, dok su 690 nagrada male i srednje vrednosti obezbedila društveno odgovorna preduzeća okupljena u NALED-u. U četiri javna izvlačenja na RTS-u izvučena su 742 potencijalna dobitnika. Nakon završetka nagradne igre izdate su 692 potvrde o dobitku, 32 nisu preuzete, dok 18 građana nije ispunjavalo pravila nagradne igre s obzirom na to da je reč o maloletnicima – objasnili su u Ministarstvu.

NEVIĐENI BLAM NA RTS-u: Voditeljka nije znala da je UKLJUČENA U PROGRAM, izletelo joj… (VIDEO)

U nagradnoj igri su učestvovali i opštine i gradovi.

Najveći broj koverata stigao je iz najvećih gradova: Beograda (2.457.420), Novog Sada (438.350), Niša (288.026), Kragujevca (226.290) i Pančeva (171.655).

– Najaktivnije opštine bile su Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrljig, Bački Petrovac, Prokuplje i Titel, koje su osvojile vajfaj zone – ističu u Ministarstvu.

Da je nagradna igra dala rezultat, govore i statistički podaci. U prvom kvartalu 2017. zabeležen je rast ukupnog prometa preko fiskalnih kasa od 7,64 odsto u odnosu na isti period 2016. U Ministarstvu državne uprave kažu da je najveći skok, od čak 33,8 odsto, zabeležen kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija i najzastupljenija.

[adsenseyu1]

Podaci „poreskog alarma” pokazuju da su građani tokom prva tri meseca 2017. podneli čak 47,3 odsto prijava za neizdavanje računa više nego u prvom kvartalu 2016. Najveći rast je zabeležen u martu, čak 88,55 odsto – ističu u Ministarstvu.

Brnabić: Gradovima još 100.000 evra

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić kaže da je najveći uspeh nagradne igre zajednička borba Vlade, privrede i građana protiv sive ekonomije.

ZNATE LI O KOME JE REČ? Posle razvoda je pronašla utehu u NJEMU, sa ovim muškarcem je bila Karleuša! (FOTO)

– Igra je bila posebna i drugačija u odnosu na ostale jer su učestvovale i lokalne samouprave. Za 12 gradova i opština u kojima je fiskalna disciplina bila najveća, obezbeđene su vajfaj zone. Nastavljamo borbu protiv sive ekonomije, između ostalog, i dodatnim motivisanjem lokalnih uprava, jer je Vlada za pet prvoplasiranih gradova i opština obezbedila fond od 100.000 evra za projekte koje će birati građani – kaže ministarka.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]