DRAMATIČNO NA ADMINISTRATIVNOM PRELAZU JARINJE: Albanci krenuli da hapse Đurića, Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

prelaz

Foto: Tanjug

Specijalne snage tzv. države Kosovo, protivno svim sporazumima, krenule su na sever Kosova s namerom da uhapse Marka Đurića! Vučić tim povodom zakazao je za sutra hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Da podsetimo, Priština je zabranila Marku Đuriću i Nikoli Selakoviću današnju posetu Kosovu.

Njih dvojica trebalo bi danas da učestvuju na panelu u okviru unutrašnjeg dijaloga.

Đurić je za Tanjug u petak rekao kaže da će u ponedeljak biti u Mitrovici.

– Albanci ne mogu da me spreče da se obratim svom narodu – reagovao je Đurić za Tanjug povodom zabrane.

Kako saznajemo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tim povodom zakazao je za sutra hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik Aleksandar Vučić minule sedmice razgovarao je o rešavanju pitanja Kosova i Metohije sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom i sa predstavnicima američke administracije.

U petak je u Briselu učestvovao na trilateralnom sastanku, sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Posle zabrane izrečene Marku Đuriću, Nikoli Selakoviću i ministru Aleksandru Vulinu, i ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću danas nije dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.

Kosovska policija je oko 11 i 30 sati na administrativnom porelazu Jarinje onemogućila prolaz ministru Vukosavljeviću, iako je njegova poseta uredno najavljena.

BESIM HOTI POTVRDIO: Interventna jedinica Kosovske policije sprovodi “operativni plan” zabrane dolaska srpskih zvaničnika!

Policija Kosova angažovala je nadležne jedinice da sprovedu odluku tzv. ministarstva inostranih poslova kojom se zabranjuje ulazak na Kosovo visokim srpskim zvaničnicima, odnosno ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, saopšteno je danas iz policije.

NIKO NAS NE MRZI, UBIJALI SMO, ETNIČKI ČISTILI: Goran Ješić opravdava NATO BOMBARDOVANJE Srbije

– Prema informacijama i izjavama samih srpskih zvaničnika da će uprkos zvaničnoj odluci kosovskih vlasti o zabrani njihovog ulaska na Kosovo oni ostvariti planiranu posetu severu Mitrovice, policija Kosova je u cilju ostvarivanja odluke državnih organa angažovala relevantne policijske jedinice koje će delovati u skladu sa situacijom i odlukom MIP Kosova – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ulazak na Kosovo biti dozvoljen samo ličnostima koje imaju službenu dozvolu vlasti.

Portal Kossev ranije je javio da se na severu Kosova od jutros raspoređuje veliki broj pripadnika specijalnih jedinica Kosova, pozivajući se na izjave svojih čitalaca sa terena.

POSLEDNJA PONUDA VAŠINGTONA: Udaljite se od Moskve i dobićete “neku vrstu” Velike Srbije?!

Čitaoci su tom portalu javili da se to dešava od jutros u šest sati i da je na putevima primećen veliki broj vozila.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Severa Besim Hoti negirao je da su u pitanju specijalne jedinice već je rekao da je u pitanju interventna jedinica Kosovske policije koja sprovodi “operativni plan” zabrane dolaska srpskih zvaničnika.

(Dnevne.rs/Izvor: Pink.rs)