DRAMA: Žestok sukob meštana sela ‘Topli Do’ i Investitora! ON IZLETEO DA IH BIJE, ONI GA PSOVALI KAO LUDI (VIDEO)

dzip

Priredili mu doček, Foto: Pritnscreen

Njihova želja je bila da se investitoru pokaže da nije dobrodošao

Zbog toga što se investitor za potencijalnu mini-hidroelektranu u selu Topli Do na Staroj planini pojavio u tom selu, meštani i aktivisti Inicijative Odbranimo reke Stare planine okupili su se kako bi mu, kako kažu, priredili doček.

Uz intervenciju policije izbegnut je incident između sukobljenih strana.Kako kaže Aleksandar Panić iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine koji je bio na licu mesta, njihova želja je bila da se investitoru pokaže da nije dobrodošao.Imamo prigovore za građevinsku dozvolu za njegovu mini-hidroelektranu, ali nemamo odgovore. On nema pozitivno mišljenje Zavoda za zaštitu prirode.

Bilo je napeto, dobili su poruku, ne možemo da kontrolišemo ljude koji su besni – kaže Panić. Po pozivu investitora Dragana Josića pojavila se policija u selu, u čijoj pratnji je on sa svojim saradnicima, napustio selo.

Došli smo u selo u kuću jednog meštana bez mehanizacije. Okupilo se njih 50, mahali su sekirama, najveće uvrede su nam upućivali. Pozvali smo policiju, držali su nas kao taoce.

Gađali su nas kamenjem, više od 10 ljudi nam je pretilo smrću. Kada smo krenuli ka Pirotu, u pratnji policije, mene i kolegu nas je jedan dečko pljunuo u lice – tvrdi Josić.

DUGO POKUŠAVALI DA SAKRIJU SVOJU VEZU: Mlada teniserka prvi put javno izrazila ljubav košarkašu, a evo kako je to uradila (FOTO)

Do ozbiljnijeg fizičkog sukoba nije došlo, a i investitor i aktivisti Inicijative ORSP su na putu ka Pirotu.U pirotskoj policiji ne odgovaraju na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Podsetimo, i krajem februara ove godine prilikom posete investitora Dragana Josića selu Topli Do došlo je do žučne rasprave sa meštanima i aktivistima Inicijative Odbranimo reke Stare planine, a na poziv investitora morala je da reaguje i pirotska policija.

   

(Dnevne.rs /Espreso.rs /Izvor: Južne vesti)