DRAMA U VLASOTINCU: Ubila majku zbog SIROMAŠTVA?

zlocin

Zločin se dogodio u trošnom kućerku
Foto: Novosti.rs

Teret brige o bolesnoj starici Vlasotičanku naterao na stravičan zločin. Ljiljana Stojčić (54) Nadu (82) izbola nožem po telu i vratu

LjILjANA Stojčić (54) ubila je majku Nadu (82), jer više nije mogla da podnese teret brige o nepokretnoj i dementnoj starici?! Tragedija se dogodila u subotu oko 20.30, u centru Vlasotinca, u Ulici Siniše Janjića 25, u kućerku u kojoj su dve žene stanovale kao podstanari.

Ljiljana je majci presudila sa više uboda nožem po telu i vratu, a potom je navodno sela na stepenište i zapalila cigaretu. Ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć, koja je mogla da konstatuje smrt starice.

Ljilja je, govore komšije, imala muke sa majkom. Ona je, pored zdravstvenih problema koje nosi starost, imala i psihičkih problema.

[adsenseyu1]

– Stalno ju je vodila kod lekara i trudila se da joj pomogne, ali starica nikada nije bila zadovoljna. Psihički je zlostavljala ćerku kojoj je kap u čaši možda bilo to što je ostala bez zaposlenja – kaže jedna od najbližih komšinica Stojčića i tvrdi da se Ljiljana od tada potpuno promenila.

Majku je u Vlasotince dovela iz sela Svođa. Ćerka je jedinica i o starici nije imao ko drugi da brine. Od kada je Ljiljana dobila otkaz u konfekciji “1. maj”, jedva su sastavljale kraj sa krajem. Jedini izvor prihoda bila im je Nadina minimalna penzija.

– Ljiljana je dobila neku otpremninu, ali je ona brzo potrošena. Nije birala i radila je razne sezonske poslove, ali je za to vreme nepokretnu majku ostavljala samu što joj ova nije praštala, jer nije razumela da se nema – kažu u komšiluku.

NEMA OPRAVDANjA

LjILjANA je namučena i napaćena žena, na koju je ostavilo posledice i to što je brinula o dementnoj majci. Na sve što je preživljavala sigurno nije bila imuna, a šta se dešavalo u njenoj glavi to niko ne zna – kaže Ljiljanina bivša kolegenica i dodaje da brojni problemi nisu opravdanje za zločin na koji se odlučila.

(Dnevne.rs /Izvor: I. MITIĆ /Novosti.rs)

[adsenseyu1]