DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Eksplodirala plinska boca, TRUDNICU spasao komšija Dragan! (INFO)

vatrogasci

Foto ilustracija: Pixabay

U stanu su bile dve osobe, koje zahvaljujući brzoj reakciji komšije Dragana Konjevića, nisu povređene. Par minuta nakon što je požar ugašen stigla su vatrogasna kola

U stanu na drugom spratu u Ulici Jurija Gagarina 115 na Novom Beogradu izbio je požar koji je brzo saniran zahvaljujući pripadniku Vatrogasne brigade Beograda Dragana Konjevića koji živi u blizini.

Prema rečima očevidaca, Konjević je bio u svom stanu, u jednoj od zgrada u komšiluku, kada je odjeknula eksplozija. Snažna detonacija uznemirila je stanovnike tog dela Bloka 70.

Građani su odmah pozvali vatrogasnu brigadu, ali i komšiju Konjevića za koga znaju da je vatrogasac. On je odmah istrčao iz svoje zgrade, uleteo u obližnji ulaz, aktivirao crevo iz hidranta, provalio vrata i ugasio požar.

U stanu su bile dve osobe, od kojih je jedna trudnica. Zahvaljujući brzoj reakciji Konjevića, oni nisu povređeni. Par minuta nakon što je požar ugašen stigla su vatrogasna kola. Utvrđeno je da je eksplodirala plinska boca, što je i izazvalo požar.

Komšije kažu da je trudnica bila u šoku, ali je ostala nepovređena i od od eksplozije i od požara.

[adsenseyu1]                             [adsenseyu1]

(E. T.)