Dr Nestorović rekao šta misli o 3.000 kreveta na Sajmu

doktor

Foto: printscreen/youtube

Profesor dr Nestorović apeluje na ljude da ograniče socijalne kontakte.

Aleksandar Vučić najavio je juče novu meru u suzbijanju širenja epidemije korona virusa na teritoriji Republike Srbije.

Reč je o takozvanoj trijaži pacijenata koja se u Kini, odakle je sve i počelo, pokazala kao najbrži način da se prekine dalje širenje epidemije.

U tom smislu rekao je da će biti pripremljeno 3.000 kreveta za najlakše pacijente jer je potrebno da se ne mešaju sa ostalim bolesnicima. On je najavio postavljanje kreveta u hale u koje se, kako je naveo, lako ulazi i izlazi.

NEVIĐEN BEZOBRAZLUK: Ovako pojedinci varaju policijski čas i sve nas dovodi u opasnost (VIDEO)

Dr Branimir Nestorović rekao je da se slaže sa odlukom Vlade i da je smeštanje pacijenata sa blagim simptomima korona virusa na jedno mesto najefikasniji način da se izoluju iz svojih porodica i tako rizikuju da zaraze članove.

– Testiranje služi da ustanovimo ko je inficiran i kod koga treba primeniti stroge mere. Kod bolesti kao što je ova gde veliki broj ljudi ima blage simptome poput kijavice, bolest se lako širi, a pacijent nastavlja da se kreće i invicira druge ljude.

-Zato je ideja o hali i smeštanju pacijenata u istu, dobra jer tamo ne predstavljaju opasnost jedni po druge.

BRUKA! HOTEL NAIS OTPUSTIO 60 ODSTO RADNIKA Predsednik Srbije: Ko otpušta, neće imati podršku države

Jedino što će morati da se liše dodatnog komoditeta koji imaju kod kuće. Mi se nalazimo u dosta povoljnoj situaciji, a po svim predviđanjima epidemija će trajati do kraja aprila. Apelujem još jednom na ljude da ograniče socijalne kontakte – zaključuje dr Nestorović u izjavi za Nacionalni dnevnik.

     

(Dnevne.rs/TV Pink)