DR KISIĆ OTKRILA DA LI IMA NUSPOJAVA VAKCINE: Poslala i važnu poruku svim građanima!

doktorka

FOTO: RTS PRINTSCREEN

Dr Darija Kisić Tepavčević primila je vakcinu protiv korone 24. decembra.

Ministarka za rad, socijalna i boračka pitanja i članica Kriznog štaba za borbu protiv korone dr Darija Kisić Tepavčević otkrila je jutros da drugu dozu Fajzerove vakcine protiv korone prima 14. januara te da dosad nije osetila nijednu neželjenu reakciju na prvu dozu.

Podsetila je da je prvu dozu primila 24. decembra.

– Procenjuje se da se 7 dana posle vakcine stvaraju ta antitela dovoljna za odbranu od virusa… Ne, apsolutno nikakve neželjene reakcije nisam imala – potvrdila je dr Darija.

PROČITAJTE JOŠ: RODITELJI OPREZ! Pet najčešćih simptoma korone kod beba i dece koji se razlikuju od onih kod odraslih

Ona je jutros za jutarnji dnevnik javnog servisa ponovila da se trenutno vakcinišu najstariji u domovima i zdravstveni radnici koji tamo rade i naglasila da je vakcina besplatna ali da je neophodan dobrovoljni pristanak.

Darija Kisić Tepavčević

FOTO: RTS PRINTSCREEN

Dodala je i da se na satnom nivou prati broj zaraženih u domovima.

Kad je reč o trenutnoj situaciji, ona je rekla da u ovom trenutku imamo blagi pad ali da su dnevni brojevi i dalje izuzetno visoki i da treba da budemo i dalje odgovorni jer se vidi šta virus uradi čim se malo opustimo.

– Moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom i da se ponašamo savesno i odgovorno – rekla je dr Darija podsećajući da je pred nama još velikih slava.

Ona je avela da, ako se poredi sa pet ili šest hiljada novoobolelih na dnevnom nivou, broj ispod dve hljade jeste manji, ali ističe da su to i dalje izuzetno visoki brojevi i da je više od 200 ljudi na respiratorima u jako teškom stanju. Kako je rekla, sve to pokazuje da je virus još ovde.

PROČITAJTE JOŠ: TVOJE SUZE SINE IM NEĆU OPROSTITI: Dete obolelo od korone lekari 7 sati šetali od grada do grada!

“Imamo vakcinu, to jeste svetlo na kraju tunela, ali i dalje moramo odgovorno da se ponašamo, jer smo videli da virus iskoristi svaku našu slabost i opuštanje”, navela je Kisić Tepavčević. Rekla je da se sastanci Kriznog štaba održavaju redovno i da će javnost biti obaveštena o sledećem sastanku.

Kada je reč o epidemijskoj situaciji u ustanovama, u ovom momentu je zaraženo 1.408 korisnika i 675 zaposlenih, navela je ministarka.

 

(Dnevne.rs/RTS)