DOGOVORILI KUMSTVO, PA POGINULI: Jezivi detalji saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali! (FOTO)

traka

Foto: Tanjug/Irfan ličina

– Sve ove dane niko od nas nije želeo da veruje u tu mogućnost. Sve do utorka, kada je DNK analizom potvrđen identitet mog unuka. I, sve dok se i Saša nije uverio po nagoreloj tetovaži na levoj butini svog čeda, prilikom prepoznavanja tela, da je jedan od nastradalih u nesreći zaista naš Miloš – rekla je baka jednog od nastradalih mladića

Nada Tomić iz Resnika, baka nastradalog Miloša Tomića (25), koji je zajedno sa pet godina starijim Aleksandrom Jovanovićem, u saobraćajnoj nezgodi, izgoreo u BMV na Ibarskoj magistralipriča šta je prethodilo tragediji, prenose Večernje novosti.

[adsenseyu5]

– Ljuta sam na mog Miloša, babino oko plavo! Polazeći u grad mahnuo mi je i rekao – Bako, čekaj me, brzo ću ti doći”. I evo, dočekah da se babin jedinac vrati u sanduku…

Miloševa baka Nada nastavlja svoju priču:

Miloš se prošlog petka predveče spremao da ide kod devojke Jelene koja živi na Ceraku. Dugo se lickao, tako da kad je konačno izašao iz kupatila i iz svoje sobe, morala sam da se našalim sa njim. Kazala sam mu da se licka kao neka devojka, ali i da sam jako ponosna na to što je moj unuk toliko zgodan i lep mladić. Začikivala sam ga i ranije za devojke, ali on mi te večeri reče da je Jelena “ona prava” i da mora zbog toga uvek da bude lep i doteran. Priznao mi je da će je zaprositi...

I otišao je Miloš, zaista te večeri kod devojke u stan. Odvezao se svojim automobilom na Cerak.

Foto: Telegraf

Jelenini su bili na moru i ona je rešila da to veče provede sa mojim Milošem i još nekim drugarima. Šta se tačno događalo kasnije i kako je došlo do toga da moj jedinac strada, još uvek nam nije jasno – kaže Nada Tomić.

Ona priča da su se  družili u stanu Jeleninih roditelja do kasno u noć. Jedan od Miloševih drugara je bio umoran i zamolio ga da mu da svoj automobil kako bi se vratio kući. Miloš mu je dao ključeve…

Čuli smo da su se Miloš i Aca, te noći, kod Jelene dogovorili da se okume. Pričaju deca da je bilo zadirkivanja i oko Miloševe i Jelenine svadbe. Međutim, niko ne zna kako je uopšte došlo do toga da Miloš i Aca sednu u drugi auto i stradaju na magistrali. Rečeno nam je da je Miloš iz Jeleninog stana izašao u papučama njenog oca kaže ona i dodaje:

– Zato pretpostavljamo da je krenuo da odveze kući Acu, koji je živeo na Miljakovcu. Nažalost, nijedan se nije vratio. Izginuše nam deca, stradaše, kako čujem, u najgorim mukama. To je ono što me najviše boli...

Foto: Telegraf

Baka Nada kaže da niko od ukućana, ni kada se posle više od 24 sata nije javio, nije naslutio da se Milošu nešto dogodilo. Ni policija ih čak nije obavestila o saobraćajnoj nezgodi na Ibarskoj magistrali.

Iz medija smo čuli da je bila neka strašna nesreća ali niko od nas nije ni posumnjao da je Miloš stradao. Automobil koji je izgoreo nije ni Milošev, niti Acin. Čuli smo kasnije da pripada nekoj trećoj osobi. A onda me je, u ponedeljak ujutro, dok sam sa komšinicom pila kafu, moja ćerka Sanja pozvala telefonom i rekla da hitno budim sina Sašu i da postoji sumnja da je naš Miloš poginuo na magistrali.

[adsenseyu1]

– Sve ove dane niko od nas nije želeo da veruje u tu mogućnost. Sve do utorka, kada je DNK analizom potvrđen identitet mog unuka. I, sve dok se i Saša nije uverio po nagoreloj tetovaži na levoj butini svog čeda, prilikom prepoznavanja tela, da je jedan od nastradalih u nesreći zaista naš Miloš.

Foto: Tanjug/Saša Petrović

Istraga o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu rano ujutro na Ibarskoj magistrali nije tačno utvrdila ko je tačno vozio kobni BMV. Ipak, sumnja se da je upravo Miloš Tomić bio za volanom. Takođe, prvi rezultati istrage pokazali su da se BMV kretao velikom brzinom.

Ne znam da li je moj Miloš vozio te noći auto. Ali, činjenica je da je moj unuk voleo život… Voleo je i pivo, ali analize su pokazale da te noći Miloš nije ni okusio alkohol. Obožavao je brzu vožnju, učestvovao na mnogim auto-trkama. Nikada nije vozio tuđ auto, niti imao saobraćajnu nesreću.

Nakon ove izgovorene rečenice, neutešna baka se gorko zaplaka. Lomeći prste i ne krijući suze, ispriča da su njen sin Saša i Miloševa majka Danijela razvedeni gotovo deceniju. Miloš ima i mlađu sestru Dijanu koja živi sa majkom, dok je on posle razvoda roditelja ostao sa ocem, bakom i dedom:

Foto: Telegraf

To dete nam je bilo sve. Svi smo ga voleli, a deda Miloš, po kojem je i dobio ime, obožavao ga je.Pre nego što je umro, suprug je zavetovao unuka da nastavi njegovim stopama. Rekao je da sve što ima ostavlja Milošu, pa čak i alat za zanat auto-mehaničara. I, unuk je ispunio dedinu želju, postao je jedan od najboljih majstora tog zanata. Planirao je da u dvorištu od jeseni napravi veliku radionicu, razradi posao, oženi se. A evo šta nas snađe. Umesto da baka dočeka unukovu mladu u belom, danas će svog jedinca da sahrani u belom kovčegu, pored njegovog dede kojeg je toliko voleo.

Miloš Tomić biće sahranjen danas na beogradskom groblju Orlovača, sat kasnije pošto na istom groblju bude u raku položen njegov dobar drug i nesuđeni kum Aleksandar Jovanović.

Nada Tomić kaže da njen unuk nije, od kako je od oca za punoletstvo dobio zlatni lančić, isti skinuo sa vrata:

Foto: Tanjug/Irfan ličina

Lančić, napravljen od krupnih, zlatnih pločica, težak desetine grama, Saša mu je poklonio za 18. rođendan. Miloš mu je tada obećao da će ga nositi na vratu sve dok je živ. Sada, međutim, čujem da nema ni traga od lanca. Navodno, nije nađen na mestu nesreće, a niko ga ni Saši nije dao posle preuzimanja Miloševog tela.

U beogradskom naselju Miljakovac, gde je do pre nekoliko dana u porodičnom stanu, zajedno sa roditeljima i mlađim bratom Ivanom, živeo tragično nastradali Aleksandar Jovanović – neverica, bol, suze...

– Majka i otac nisu u stanju da bilo šta komentarišu. U potpunom su šoku. Naša bol je ogromna i pustite nas da u miru oplakujemo Acu – rekao je, za “Novosti”, Aleksandrov brat Ivan.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)