DOBRE VESTI: Objavljeno koliko će biti povećane plate u NOVEMBRU!

Foto-ilustarcija: Tanjug/Filip Krainčanić, Telegraf

Novembarskom povećanju plata u javnom sektoru najviše će se radovati medicinske sestre i tehničari, kojima će na račun leći 15 odsto više novca.

Tako će sa srednjom školom medicinske sestre imati platu od 45.684 do 49.241 dinar, u zavisnosti od toga da li rade u domu zddravlja, na odeljenju Opšte bolnice ili u Hitnoj pomoći.

Kada je reč o novim, povećanim platama viših medicinskih sestara, one će se kretati od 52.181 do 55.592 dinara u skladu tim dali su zaposlene upatronaži, na odeljenju opšte prakse ili intenzivne nege.

Povećanje zarade od devet odsto dobiće zaposleni u prosveti, sukdije, tužioci zaposleni u sudovima i tužilaštvima, u ustanovama socijalne zaštite, kao i pripadnici bezbednosnih službni i snaga.

Snažna poruka mladić iz Zadra koji je prepravio grafit “ubi Srbina”: “Nisu autorima problem ni Srbi, ni ustaše, ni partizani”

“Blic” navodi da će, naprimer, nastavnici imati plate od 46.564 do 56.135 dinara u zavisnosti od stepena stručne spreme, norme i godina staža.

Policajac će, prema saznanjima lista, zarađivati 51.275 dinara, a razvodnik, desetar i mlađi vodnik u vojsci od 44.729 do 50.821 dinar.

Zaposleni u državnoj upravi imaće povećanje od osam odsto.

Tako će, naprimer, predsednik lekarskekomisije imati 69.456 dinara, a diplomirani pravnik za pravneposlove 59.468.

Kadrovi sa najnižom stručnom spremom koji u javnoj službi rade naposlovima obezbeđenja, održavanja ili kao vozači radiće i dalje za minimalnu platu, navodi “Blic”.

pare

Foto: telegraf

List pdseća da će minimalac dokraja godine iznositi 27.000 dinara, a od 1. januara nešto više od 30.000 dinara.

Vlada Srbije usvojilaje sredinom septembra odluku o povećanju plata u javnom sektoru od 1. novembra u proseku od osam do 15 odsto.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)