ĐURIĆ POSLAO PORUKU PRIŠTINI: Nema dijaloga ako do večeras ne puste Srbe iz Gnjilana

ministar

Foto: Tanjug/ Tanja Valič

Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju, i desio se potpuno suprotno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanku predsednika Vučića i Federike Mogerini kada je dogovoreno da se ovakve stvari više neće dešavati, rekao je Đurić

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić održao je vanrednu konferenciju za novinare danas u podne u zgradi Vlade Republike Srbije.

Đurić je danas izjavio da ukoliko Srbi koji su uhapšeni kod Gnjilana ne budu pušteni do večeras dijaloga Beograda i Prištine “neće biti još dugo”.

PRETNJE I PSOVKE ZBOG SNIMANJA SPOTA: Raširili albansku zastavu ispred crkve na Kosovu, pa provocirali Srbe (FOTO)

“Ukoliko do večeras ne budu oslobođeni, naša poruka je da dijaloga neće biti i neće ga biti za dugo vremena. I to je poruka i predsednika Aleksandra Vučića i poruka koju smo preneli i predstavnicima Evropske unije”, rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

On je rekao da su uhapšeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković, direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja Jovan Denić, pripadnik Vojske Srbije koji živi na Kosovu a radi u Vranju Nenad Stojanović i braća Aleksandar i Predrag Đorđević, od kojih je jedan aktivan a drugi penzionisani pripadnik MUP Srbije.

Đurić je rekao da je njihov jedini greh taj što nisu podržali formiranje vojske Kosova ili su se javno protivili formiranju te, kako se izrazio, nakaradne formacije.

“Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju, i desio se potpuno suprotno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanku predsednika Vučića i Federike Mogerini kada je dogovoreno da se ovakve stvari više neće dešavati, a Albanci su preuzeli obavezu da će se prema našoj strani i našim ljudima odnositi sa poštovanjem, a to je svojim prisustvom i rečju garantovala i Mogerini”, rekao je Đurić.

ŠTA SE SPREMA NA KOSOVU?! Kosovska policija nakon pretresa POHAPSILA SRBE, među njima i jedan VOJNIK!

On je dodao da je sporazum i dogovor na taj način pogažen i da je poruka Beograda da oni smesta moraju da budu oslobodjeni.

Đurić je rekao da taj akt kosovske policije smatra uzimanjem talaca.

Kosovska policija potvrdila je ranije danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet osoba zbog delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, a akcija je sprovedena na nekoliko lokacija.

ĐOKOVIĆEV KOMENTAR na fotografiju Rakitića i Modrića oduševio celu Hrvatsku: Kakva ljudina, pravi sportista i čovek! (FOTO)

Đurić se oglasio posle upada albanskih specijalaca koji je izveden jutros u zoru u Gornjem Kuscu kada su maskirani i naoružani specijalci upali u srpske kuće, uhapsili trojicu Srba i izvršili pretres.

Prema navodima žitelja tog sela, oko šest časova pojavilo se najmanje 10 policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cevima.

(Dnevne.rs/Izvor: Beta)