DIVLJA MAFIJAŠKI RAT NA ULICAMA BEOGRADA: Krvavi obračuni bivših ortaka!

uvidjaj

Ubijen u toaletu: Vladan Veličković | Foto: Rajko Ristić

Ubistva Vladana Veličkovića (37) i Jovice Radonjića (35) početkom ovog meseca nastavak su krvavog obračuna dve narko-grupe koje su nastale cepanjem jednog velikog klana na čijem čelu je bio Đorđe Zafirović (41) zvani Zafir, saznaje „Alo!“.

Raskol je nastao kada odmetnuti članovi bande nisu hteli Zafiru, koji je označavan kao organizator ubistva Radeta Rakonjca, saradnika Luke Bojovića, da vrate 300.000 evra, pa su se priklonili klanu koji sa Dorćola vodi Bojovićev prijatelj.

– Policijska saznanja govore da su grupu čiji je vođa bio Zafirović činili ubijeni Radonjić, rođena braća Stanko i Božidar Buhanac i Nemanja Ivanov. Pre tri godine pomenuti su napustili Zafira zbog novca. Mislili su da će, ukoliko se priklone drugom vođi, od njega dobiti i zaštitu. Međutim, Bojovićev prijatelj je pristao da im nabavlja drogu, ali nije hteo da ih uze u zaštitu, jer neće da ulazi u obračune zarad dugova koje su oni napravili – kratko je objasnio naš izvor.
[adsenseyu4]
Naime, prvi okršaj koji policija dovodi u vezu sa sukobom, nekada jedinstvene grupe, jeste ranjavanje jednog njihovog člana na Voždovcu u aprilu pre dve godine. Deset meseci kasnije ponovo izbija sukob između bivših „ortaka“ u kom sasvim slučajno biva ranjen radnik agencije BIA na Voždovcu. Čoveka je pogodio zalutali metak, a policija ponovo privodi jednog od članova jedinstvene grupe.

Dug platio glavom Jovica Radonjić

– Znali smo da se sa prethodne dve pucnjave neće smiriti strasti između ove dve grupe. Tako je i bilo. U „Majdanu“ je ubijen Vladan Veličković sa Zvezdare. Jasno se moglo zaključiti da su dugovi povukli oroz – dodaje naš izvor.

[adsenseyu1]

Poslednji sukob koji policija vezuje za sukob članova jedinstvene grupe je i ubistvo Jovice Radonjića. On je mesec dana pre likvidacije pretučen i izbačen ispred VMA. Tada nije želeo policiji da kaže ko ga je i zbog čega povredio.

Slučajno ranjen  radnik BIA

Slučajno ranjen radnik BIA | Foto: Rajko Ristić

– Ipak, u nekim izjavama je objasnio da je moguće da iza napada stoje bivši saradnici kojima je dugovao novac, pa je delovalo kao da je spreman da se otvori i počne da sarađuje – dodaje naš sagovornik.

U istrazi te torture, došlo se i do saznanja da je Radonjić sarađivao sa Đorđem Zafirovićem, bivšim zetom Dragoslava Kosmajca. Njih dvojica su do pre tri godine bili prijatelji i poslovni saradnici, ali je Radonjić navodno Zafiroviću ostao dužan velike pare.
(Izvor: Alo)

 

 

1 Comment on "DIVLJA MAFIJAŠKI RAT NA ULICAMA BEOGRADA: Krvavi obračuni bivših ortaka!"

  1. državni projekti se poubijaše međusobno

Comments are closed.