Direktor Kliničkog centra u Nišu zbog SELFIJA pokrenuo DISCIPLINSKI POSTUPAK

bolnica

Foto: Printscreen/instagram

Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović pokrenuo je disciplinske postupke protiv jednog lekara i dve medicinske sestre koji su na društvenim mrežama objavili fotografije iz operacionih sala novog Kliničkog centra u Nišu.

– Razumem da su lekari i sestre želeli da se pohvale novim, savremenim operacionim salama i daleko boljim uslovima za rad, ali postoje i pravila da se to ne treba činiti u toku operacija – izjavio je dr Radovanović.

Prema njegovim račima, pacijenti ni na koji način nisu bili ugroženi, niti su povređena njihova prava na privatnost, ali su propisi jasni.

– Medicinsko osoblje u toku operacije mora da se fokusira na medicinski zahvat koji se izvodi, a ne na pravljenje fotografija i zato sam pokrenuo disciplinske postupke protiv svih koji su takve slike objavili na društvenim mrežama – kaže prof. dr Radovanović.

Naredba zaposlenima

On je u ime uprave Kliničkog centra izdao naredbu u kojoj se ističe da su svi zaposleni u obavezi da se pridržavaju svih zakona, Ugovora o radu i Ugovora o oređivanju međusobnih prava i obaveza kao i Poslovnog kodeksa zaposlenih u Kliničkom centru u Nišu.

Jedan od selfija iz novog KC Niš tokom operacije

Foto: Instagram

Sindikati i deo javnosti uz lekare i sestre

U odbranu medicinskih radnika koji su objavili fotografije iz operacionih sala, stao je juče sindikat “Nezavisnost” Kliničkog centra u Nišu.

GODINAMA JE ČUVALA USPOMENU NA OCA: Arkanova ćerka izazvala je ogromno interesovanje u Srbiji (FOTO)

– Što se tiče pokretanja disciplinskog postupka i onih koji to traže, mogu da kažem da niti su merodavni, niti mogu da traže pokretanje disiplinskog postupka protiv radnika KC Niš. I ako neko bude tražio nečiju odgovornost KC Niš će stati uz svoje članove, kao i sve radnike i svim pravnim sredstvima ih zaštititi – navodi predsednik sindikata Nezavinskost u KC Niš Miodrag Stojković.

Foto: Instagram

Objavljivanje selfi fotografija, podelilo je i nišku javnost – dok jedni smatraju ovakav potez medicinskih radnika kao krajnje neprimeren, tražeći njihovu odgovornost, drugi ih brane i kažu da ništa pogrešno nisu uradili.

To je vrhunski kadar, ne zameram im

– Nedavno sam u Kliničkom centru u Nišu operisao rak debelog creva i iz prve ruke imao prilike da vidim da KC u Nišu raspolaže vrhunskim medicinskim kadrom, kako lekarima tako i medicinskim sestrama koje pojedinačno opslužuju i po 20 pacijenata u gotovo nemogućim uslovima.

I KAMEN BI ZAPLAKAO OD STATUSA OLIVEROVE SUPRUGE: Pucali su u moje srce, moju ljubav, radost… Pucali su u Bogdanovog tatu

-Nišlijama bi trebalo da bude drago što su dobili ovako modaran Klinički centar i da će svi oni koji budu morali da prolaze ovu golgotu kroz koju sam ja prošao, imati neuporedivo bolje uslove, kao i medicinsko osoblje koje je tu da im pruži negu i pomoć. Tim ljudima je bilo drago da se pohvale time što je grad dobio i ne treba ih zato razapinjati na krst – kaže Nišlija Zoran Đokić, jedan od onih građana koji su stalu u odbranu lekara i medicinskih sestara.

(Dnevne.rs/Izvor: Branko Janačković, Blic.rs)