DETE (9) PRVO DOPLIVALO DO ČASNOG KRSTA: Mali Pavle Pavlović najbrži u trci na Nišavi! (INFO)

plivanje

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Devetogodišnji učenik Osnovne škole “Miroslav Antić” iz Niša Pavle Pavlović prvi je jutros stigao do Časnog krsta u Nišavi

Pavle Pavlović (9) učenik Osnovne škole “Miroslav Antić” iz Niša prvi je jutros doplivao do Časnog krsta u Nišavi, na takmičenju koje je organizovano kod Vrežinskog mosta u naselju Donja Vrežina.

[adsenseyu5]

Plivanje za Časni krst meštani ovog dela Niša samoinicijativno organizuju već pet godina, a ovog puta su za krstom koji se baca sa Vrežinskog mosta plivali samo Pavle, njegov otac Batica i srednjoškolac Lazar Tričković (16).

– Nišava jeste mnogo hladna i struja je jaka, ali nismo želeli da prekinemo tradiciju – rekao je Batica Pavlović, otac pobednika.

Temperatura vode u Nišavi, prema merenju Instituta za javno zdravlje u Nišu, jutros je iznosila 4,6 stepeni Celzijusovih.

Plivanje za Časnim krstom van zvanično organizovanih takmičenja nije preporučljivo. Na zvaničnim takmičenjima svi učesnici moraju prethodno da prođu lekarske preglede i od doktora dobiju odobrenje da smeju da plivaju u hladnoj vodi.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)