DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SELU PIROMAN: Radomir je krvavih ruku banuo u komšijinu kuću, a iza njega je ostao STRAŠAN PRIZOR (INFO)

ljubomir

Foto montaza: Dnevne.rs /Izvor: telegraf /fejsbuk

Iako u prvom trenutku nije verovao da je starac ubio sina Ljubisava (46), komšija je utrčao u Radomirovu kuću, gde se uverio da je on zaista govorio istinu

„Ubio sam sina! Zovi policiju“, bile su reči koje je izgovorio ne baš uzrujani Radomir Ilić (79) zvani Raja, iz sela Piroman kod Obrenovca, kada je krvavih ruku preksinoć ušao u kuću prvog komšije.

Na krevetu je bilo okrvavljeno Ljubisavljevo telo, a na vratu rane od sekire i noža. Uznemireni komšija odmah je pozvao policiju, a o svemu je obavestio i Ljubinog sina Marka koji je u to vreme bio kod devojke.

[adsenseyu5]

– Na telu Ljubisava uočene su rane od sekire i noža. Starac je odmah priznao da je ubio sina. Bio je smiren dok je pričao. Navodno su se posvađali, a sin ga je, kako je tvrdio, prethodno maltretirao.

Rekao je da je sina, koji je dremao u svojoj sobi, prvo po vratu udario sečivom sekire, a zatim ga je dokrajčio nožem, zaklao ga je. Posle toga je mirno izašao iz kuće i rekao komšiji da prijavi ubistvo – saznaje „Blic“ od izvora bliskog istrazi.

TEŠKO UBISTVO KOD NIŠA: Telo jednog muškarca pronađeno PORED KAFANE, drugi ležao IZBODEN PORED PUTA (INFO)

Osumnjičeni otac je odmah uhapšen i određeno mu je zadržavanje.Nepun dan posle zločina u kući Ilića u Piromanu, „Blic“ je posetio njihov dom.

U kući nije bilo nikog jer je Ljubisavljev sin Marko, koji je povremeno tu živeo, navodno otišao kod majke u selo Konatica, dok je njegov stariji brat Aleksandar u Beogradu.

U dvorištu nije bilo ni policijskih traka koje bi asocirale na nedavni uviđaj, a pored velike krvave mrlje na krevetu u Ljubinoj sobi, gde ga je otac zaklao, o zločinu jedino svedoči jedna gumena rukavica koja je ostala iza forenzičara.

Pored kreveta na kojem je ubijen Ljuba, mnoštvo ugašenih cigareta po tanjirima, čašama, razbacana garderoba. Užegao miris hrane i prljavštine.

– Njih dvojica su živeli sami, a povremeno je sa njima bio Ljubin sin iz prvog braka. Svađali su se kao i u svakoj porodici, ali ne znamo da je Ljuba tukao i maltretirao oca – navode komšije.

[adsenseyu1]

Kobnog dana je, koliko oni znaju, Ljuba odveo oca u Obrenovac jer je trebalo da ga smesti u dom. Međutim, od toga nije bilo ništa jer su se mimoišli sa zaposlenima iz Centra za socijalni rad koji su došli u Piroman da bi odveli starca.

– Ljuba je dedu spremio za dom. Čak ga je u sredu okupao – navode komšije i dodaju da je deda navodno i ranije bio u domu, a iz kojih razloga ga je napuštao, nije im poznato.

Kako pričaju komšije, najveći problem između oca i sina predstavljao je novac.

– Raja je svojevremeno radio u Francuskoj i ima njihovu penziju, možda do hiljadu evra. Ali on podigne penziju i za dva-tri dana je nema. Časti po kafanama, konobaricama ostavlja bakšiše od 50 evra, taksistima za vožnju od 200 metara plaća 20, 30 evra.

OVI GRADOVI BIĆE DANAS NAJSREĆNIJI U SRBIJI: Gde će danas KONAČNO PASTI kiša (GRAFIKON)

Živi galantno, a onda ostane bez para, nema šta da jede, pa po komšiluku zajmi hleb, šećer. To se Ljubi nimalo nije sviđalo – objašnjavaju susedi.

Kako pričaju poznanici porodice Ilić, Raja je imao i lošu osobinu da je povremeno sina optuživao za krađu para, iako ih je on prethodno potrošio u kafani.

Ljuba je, navodno, svojevremeno pio, ali je prestao. Povremeno je radio kao varilac. Pre godinu i po dana, dva-tri meseca je radio u Rusiji, a sada je mahom išao na dnevnicu, u stvari vario je po pozivu u beogradskim firmama. Navodno je bio u vezi sa jednom ženom i planirao je da se s njom preseli u Beograd, da iznajme stan.

– Možda je zbog toga deda trebalo da ide u dom, da bi imao ko o njemu da se brine. Dedi se možda to nije svidelo, pa je rešio da presudi sinu – kaže poznanik porodice Ilić.

 

Ljuba svirao harmoniku

Ljuba je, kažu komšije, svirao harmoniku i klavijature. Svojevremeno je imao orkestar i svirali su na veseljima.

Zašto je odustao od muzičke karijere, nije im poznato.

(Dnevne.rs /Ana Ž. Adžić, Blic)

[adsenseyu4]