DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJE U ČAČKU: Sin preživeo jer se očev pištolj zaglavio, otac ga nije stavio u testament! (INFO)

biznismen
Čačanski biznismen, prema novim detaljima iz istrage, planirao da usmrti celu porodicu. Dragan Kuzmanović nije stavio malog Petra u testament. Nožem otkočio CZ 99, pa se ubio

TRINAESTOGODIŠNjI Petar, sin Dragana (58) i Dragane Kuzmanović (49), preživeo je samo zahvaljujući tome što se očev pištolj zaglavio – saznaju “Novosti”. Poznati čačanski privrednik, koji je pre dva dana ubio suprugu pa sebe, u krvavi pir krenuo je sa tri metka. Namenio ih je ženi, detetu i sebi!

Ovo su nezvanična saznanja do kojih je došla istraga, na osnovu razgovora sa svedocima i analize oproštajnog pisma, koje je vlasnik firme “Domis” ostavio.

– Dragan se popeo u sobu gde su spavali Dragana i dete – navodi naš izvor. – Tu je, najverovatnije, nameravao da do kraja sprovede u delo strašan čin. Da ubije njih i sebe. Prislonio je pištolj ženi na glavu i povukao oroz. Dečak se tog trenutka probudio i skočio. Prasak pištolja probudio je i Draganovog sestrića, koji je spavao u susednoj sobi. Pri pokušaju da još jednom opali, CZ 99 se zaglavio. Dragan je probao da ga otkoči, ali nije uspeo.

[adsenseyu4]

Prema informacijama do kojih smo došli, Kuzmanović je prošao pored sina, koji je plakao i unezverenog sestrića Alekse Čaprića (18) i bez reči sišao u prizemlje. Nožem je otkočio pištolj, a zatim se ubio. Bilo je 6.30. Na stolu je ostavio oproštajno pismo. Sumnja se da ga je napisao nekoliko sati ranije.

– Nekad čovek mora da donese teške odluke – napisao je, između ostalog, ovaj ugledni čačanski biznimen. – Pametan čovek živi dokle hoće… Sa sobom vodim i svoje najmilije.

Kuzmanović je, kako saznajemo, posle oproštajnih redova, gotovo pravničkim rečnikom, napisao i svojevrsni testament. Taksativno je naveo šta kome ostavlja od porodice, kome smatra da je dugovao u firmi…

ODVOJENE SAHRANE

DRAGANA Kuzmanović (na slici)biće sahranjena u sredu na groblju u Čačku, a njen suprug, koji ju je usmrtio u četvrtak, na groblju u rodnom selu Miokovci. U ovom mestu on je još 1981. godine osnovao preduzeće “Domis” za proizvodnju ekskluzivne građevinske stolarije, čije je proizvode izvozio na tri kontinenta.

Podsetimo, zločin se dogodio u porodičnoj kući u Ulici Bogdana Teofilovića, koja se jedina od imovine vodila na Draganu Kuzmanović. Na dan tragedije, posle uviđaja, zamenik višeg javnog tužioca u Čačku Dragan Kalaba saopštio je da se Kuzmanović, koji je bio u prizemlju kuće, rano ujutru popeo na sprat i ušao u sinovljevu sobu, gde je spavala i njegova supruga.– Svojeručno je napisao da 30 procenata svoje imovine ostavlja zakonskim naslednicima, da Draganinoj porodici pripadne ono što je njeno, a taksativno je nabrojao i imena svojih radnika i procenat firme koji im ostavlja – navodi naš sagovornik. – Nigde, međutim, u pismu ne pominje sina, pa je to još jedan pokazatelj, kao i detalj da “sa sobom vodi najmilije”, da je nameravao i njega da ubije.

Dragana je još davala znake života, pa je Kuzmanovićev sestrić odmah pozvao Hitnu pomoć. Dok je telefonirao začuo je i drugi pucanj, a kada je sišao u prizemlje video je ujaka kako leži u lokvi krvi.

Lekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju smrt čačanskog biznismena, dok je njegova supruga i dalje bila živa, iako sa teškom ranom u glavi. Izdahnula je sat kasnije u bolnici.

[adsenseyu4]

Prema rečima tužioca, u prostoriji u kojoj je Kuzmanović izvršio samoubistvo, na radnom stolu zatečen je šaržer sa devet metaka, kao i pištolj CZ-99.

U oproštajnom pismu, kako nezvanično saznajemo, Kuzmanović je spomenuo i “pogrešnu boju” svojih proizvoda koji su poslati u Crnu Goru i kako će to ispraviti, zatim kako ga pritiskaju zbog poreza… Godinu dana se, inače, vodio sudski postupak zbog ovog krivičnog dela.

– Dragan je bio vrlo fin i odmeren čovek, uvek nasmejan i ljubazan – ispričala nam je Kuzmanovićeva komšinica. – Nešto se, međutim, promenilo poslednjih nekoliko meseci. Postao je džangrizav, ljutit… Ne znam šta mu se dogodilo, ali njegova Dragana je bila divna žena. Radila je kao sekretar u Advokatskoj komori Čačka.

O pravim motivima ovog zločina Kuzmanovićevi poznanici i prijatelji samo nagađaju. Navodno imao je problema na poslu, a bio je zabrinut i za sudbinu firme, koja je dugovala novac za porez.

(Novosti)