DETALJI O ODNOSU RATKA MLADIĆA I ARKANA: Naredba generala koja je SVE promenila! (VIDEO)

Arkan

Foto: Tanjug/AP Wikipedia/Evstafiev Mikhail

U opširnom intervjuu za portal Srbija Danas, Darko Mladić, sin Ratka Mladića, podsetio je da je njegov otac doneo naredbu da paravojske u Republici Srpskoj za vreme rata stavi pod komandu vojske RS, a da je Arkan to ozbiljno shvatio i brzo napustio Bijeljinu

Govoreći o odnosu generala Mladića sa paravojnim formacijama i konkretno Arkanom, Darko podseća i da je Arkan, pred kraj rata ponovo pozvan u RS.

– Mnogi ljudi ne znaju da je rat već trajao dva meseca kada je general Mladić došao da uspostavi vojsku. Početak rata jeste bio tako haotičan i pun strašnih događaja zato što su se sukobljavali krizni štabovi na lokalu, razne paravojske su se bile uključile u to sve, sa različitim motivima: Neki su išli iz patriotskih razloga, neki su imali i kriminalne i svakakve druge motive. Jedna od prvih odluka koju je general doneo kad je postao komandant vojske RS, 12. maja, je bila da se uspostavi red, vojska po svim pravilima i da se paravojske stave pod komandu vojske RS i da se ustroje kao prave jedinice ili da se razoružaju i napuste teritoriju.

SLUŽBE BEZBEDNOSTI SRBIJE OTKRILE KO JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA: Ubica je Zekaj – MISTERIOZNI čovek Kadrija Veseljija?!

Mi smo prezentovali u Hagu njegovu naredbu da paravojske koje odbiju to naređenje moraju da se tretiraju kao neprijateljske formacije i da se otvori vatra na njih.Arkan je brzo napustio Bijeljinu, ozbiljno je shvatio generalovo naređenje. Tek pred kraj rata je od političkih struktura pozvan ponovo, pre Oluje – rekao je Darko Mladić.

Darko je u intervjuu govorio o odnosu njegovog oca sa Miloševićem, o njegovom životu u Lazarevu pre hapšenja i hajci koja se vodila protiv njegove porodice u tom periodu, kao i o procesu u Hagu, a sve to možete videti u video-snimku iznad.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas)