DETALJI NESREĆE U NIŠU: Policajac JECAO na ulici kada je pokosio devojčice i ponavljao JEDNU REČENICU (INFO)

ulica

Foto ilustracija: Telegraf.rs

Četiri devojčice povređene su na pešačkom prelazu dok su išle ka autobusu, kada je na njih službenim automobilom naleteo inspektor niške policije M. K. (30).

Učenica šestog razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje M. M. (12) teško je povređena, a njene tri školske drugarice A. S. (12), T. K. (12) i E. K. (12) lakše kada ih je oko 7.10 sati na Bulevaru cara Konstantina pokosio “pežo” kojim je upravljao inspektor.

EKSKLUZIVNO: Aleksandar Vučić postao otac po treći put!

Deca su na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske ulice u naselju Nikola Tesla prelazila ulicu na propisani način, preko zebre, da bi uhvatila autobus kojim svakog jutra idu do škole u Niškoj Banji, kada je policajac naleteo na njih službenim vozilom. Srećom, izbegnuta je velika tragedija jer je vozač kočio, pa se auto zaneo i na decu naleteo bočno.

– Kako ih je udario, tako ih je razbacao po prelazu. Jedno dete je ostalo da leži, ostala su vrištala. U tom momentu je veći broj dece prelazilo ulicu na pešačkom prelazu. Kada je vozač video da će naleteti na njih, skrenuo je auto u stranu. Da nije skrenuo, bila bi mnogo veća tragedija – ispričao je jedan od očevidaca Hranislav Anđelković.

[adsenseyu1]

Policajac, inače bez mrlje u karijeri, bio je izbezumljen tokom uviđaja. Kako pričaju očevici, sve je vreme plakao i ponavljao: “Bolje da je mene neko ubio. Šta sam uradio!”

I sam je, inače, otac dvoje dece.

Ekipe Hitne pomoći prevezle su povređenu decu do Klinike za Dečju hirurgiju i ortopediju, gde im je ukazana pomoć.

EKSKLUZIVNO: Izgubila na pokeru POLA MILIONA MARAKA od Arkana, evo šta je Ražnatović uradio posle odigrane partije

– Najteže povređena devojčica ima prelom tri zuba i povrede gornje vilice. Ostale devojčice su dobro i lakše su povređene. Postoji sumnja da je jednoj od njih naprsla ruka, ali je dijagnostika u toku. Sve četiri su zadržane na Klinici radi opservacije – kazala je direktorka klinike prof. dr Anđelka Slavković.

Prema rečima S. D., majke najteže povređene M. M., jedan automobil se zaustavio da propusti decu kada je na njih naleteo “pežo”, koji nije uspeo da se zaustavi.

– Strašno, bila je u nesvesti posle nezgode, a sada se žali da je bole ruke i kičma, pa moramo na dodatna snimanja. Ona je najteže povređena – prokomentarisala je kratko S. D.

TIBETANSKI HOROSKOP: Svaki čovek, prema datumu rođenja, ima svoj „put mudrosti“ – PROVERITE KOJI JE VAŠ

Slobodan Slobodnjak, otac devojčice A. S., kaže da su deca tu svakoga dana prelazila ulicu da uhvate autobus za školu.

– Moja ćerka uvek prelazi ulicu na pešačkom prelazu i veoma je oprezna jer ju je pre tri godine već udarao auto na prelazu u Brzom Brodu. Vozač se definitivno kretao neprilagođenom brzinom. Deca uvek prelaze tu ulicu preko prelaza, sa strane ne može da se pređe zbog ograde. Policija je brzo reagovala i korektno odradila posao. Ne sumnjam da će ceo postupak biti po propisima – kaže Slobodnjak.

[adsenseyu4]

On je kazao da je A. S. nagnječila ruku i da ima brojne podlive. Devojčica T. K. je uganula nogu i sumnja se na naprsnuće ruke, dok je E. K. samo ugruvana. Policija je saopštila da će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, protiv pripadnika MUP-a M. K. (30) biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Mihajlo stradao na istom mestu

a istom pešačkom prelazu 5. marta 2014. godine nastradao je učenik Mihajlo Dumitru (10), kada ga je pokosio “jugo” kojim je upravljao Goran Stojanović (49) iz Jelašnice.

PUTIN DAO GARANCIJE VUČIĆU: Šest aviona MIG-29 stižu u Srbiju, evo i kada (INFO)

Dečak je u jutarnjim časovima prelazio ulicu držeći majku za ruku, kada je na njega naleteo “jugo” i usmrtio ga na licu mesta, istrgnuvši ga iz majčine ruke. Stojanoviću je u aprilu 2015. godine prvostepenom presudom izrečena kazna od 4,5 godine zatvora.

(Dnevne.rs/Izvor:Branko Janačković,Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]