DETALJI NESREĆE U MAĐARSKOJ: Vozaču autobusa pozlilo, pa naglo SKRENUO i udario u parkirani kamion?

kamion

Foto: printskrin

Istraga udesa u Budimpešti u kom je poginuo Siniša Stanojević (60), šofer paraćinskog prevoznika “Euroline”. Iznenada skrenuo sa puta. Čekaju se rezultati obdukcije

SVE upućuje na to da je vozaču pozlilo jer je iz čista mira skrenuo i udario u parkiran putarski kamion, ali to će pokazati obdukcija. Drugi šofer spavao je u svom boksu tako da ništa nije video. Većina povređenih putnika puštena je iz bolnice i nastavila planirani put.

Ovo je za “Novosti” izjavio Milan Ilić, vlasnik paraćinskog prevoznika “Euroline”, čiji je autobus u nedelju učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Budimpešte. Vozač Siniša Stanojević je na mestu ostao mrtav, a 16 putnika iz Srbije je lakše i teže povređeno.

– Svi putnici su morali da sačekaju istražne organe da daju izjave. Naša ekipa obišla je povređene u bolnici, dok su ostali nakon pregleda pušteni. Većina njih sama se snašla i nastavila put dalje mada smo mi poslali autobus – kaže Ilić i dodaje da je stradali vozač Siniša imao višedecenijsko vozačko iskustvo.

Autobus je saobraćao na redovnoj liniji Rekovac – Salcburg – Matighofen, na kojoj prevozi putnike dva puta nedeljno uglavnom gastarbajtere na privremenom radu u Austriji. Siniša Stanojević je ove subote, kao i prethodnih bezbroj, nešto pre ponoći poljubio unuke, pozdravio se sa ukućanima i krenuo iz rodnog Smilovca kod Ražnja put Paraćina na posao. U nedelju, 12 sati kasnije do porodice je stigla užasna vest da je nastradao.

[adsenseyu4]

– Još uvek ne znamo šta mu se desilo i čekamo da nam jave kada možemo da preuzmemo njegovo telo. Kažu da su procedure komplikovane i da ćemo našeg svekra, koji nam je bio poput oca, moći da sahranimo tek za nekoliko dana – priča Jadranka, supruga Sinišinog mlađeg sina Dejana.

Stanojević ima veliku porodicu koju je izrodio sa suprugom Vesnom. Sinovi Dejan i Dalibor krenuli su njegovim stopama i obojica voze autobuse na međunarodnim relacijama, pa je tako vest o tragediji Dejana zatekla u Parizu.

– Nemam snage da bilo šta kažem, ne mogu, razumite me – slomljen je sin Dejan kome je po priči ukućana najteže, jer je bio dosta vezan za oca.

madjarska

Foto: police.hu

NIJE BIO BOLESTAN

SINIŠA je, kažu njegovi najbliži, čitav svoj život proveo na točkovima. Prvo kao vozač u “Nišekspresu” a od 1992. godine radi za “Euroline”.

– Prokrstario je čitavu Evropu i bio je jedan od najboljih vozača. Nije bio bolestan, jedino što je pre nekoliko meseci imao problema sa alergijama. Radovali smo se njegovom povratku za vikend – kažu Sinišine snaje.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Izvor:D. A. – M. P. – Z. R.,Novosti.rs)

[adsenseyu2]