DECEMBAR U MAGLI: Evo kakvo nas vreme čeka do Nove godine! (INFO)

VREME

Foto: Wikipedia

U narednih petnaestak dana nema ozbiljnijeg zahlađenja na vidiku.

Ovo za “Blic“ kaže Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

– Vreme će u većem delu Srbije biti suvo, stabilno, sa čestom pojavom magle, oblačno i tmurno. Noću će temperatura padati ispod nule u blagi minus jedan ili dva stepena, dok će u toku dana temperature biti i do deset stepeni – kaže Todorović.

[adsenseyu5]

On objašnjava da će magla da se spušta u nižim krajevima, zbog čega će ovi delovi naše zemlje biti hladniji od planinskih. Ipak, i u nižim predelima biće sunčanih perioda, a samo se u četvrtak očekuje umereno i potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom.

– Na planinama će biti sunčano i nekoliko stepeni toplije, jer nema magle koja sprečava sunčeve zrake i relativno topao vazduh da se probiju do nas. Na planinama u istočnoj i jugozapadnoj Srbiji najviše dnevne temperature biće oko deset stepeni – kaže on i napominje da je decembar inače mesec sa najviše magle.

– To je i dalje vrlo neizvesno. Postoji šansa da uopšte ne padne do kraja godine – kaže naš sagovornik. Iako nas sve najviše interesuje kada će pasti veći sneg, meteorolozi još nemaju odgovor na ovo pitanje.

On objašnjava da je teško sada reći da li će biti ledenih dana ili velikog snega, ali pahulje svakako ne bi trebalo očekivati u narednih 15-ak dana.

[adsenseyu1]

(G. Avalić)