DANILOVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA KSS: Evo šta je tim povodom rekao

Foto: Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

Predrag Danilović je jednoglasno izabran za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije na izbornoj skupštini ove organizacije.

Sednici je prisustvovalo 27 od 32 delegata, i svih 27 delegata podržalo je Danilovića, jedinog kandidata za ovu funkciju.

[adsenseyu4]

“Veoma sam počastvovan, ovo je veliko priznanje za celu moju karijeru i kao sportiste i kao funkcionera. Nisam spremao nikakav govor jer smatram da je ovako mnogo iskrenije i bliže. Gospodin Dragan Đilas je moj dugogodišnji familijarni prijatelj i ponosan sam i na to i na njegov rad u Savezu. Ako moj tim uspe jedan deo ovoga sto je Đilas uradio – biću veoma ponosan. Hvala Đilasu za sve što je uradio za srpsku kosarku. Sve ćemo učiniti za dobre rezultate. Za sve sugestije i kritike moja vrata i vrata saradnika biće uvek otvorena. Da sve bude lice u lice. U KSS su uvek vladali sloga i jedinstvo. Trebaće mi sva vaša pomoć. Nije mi nimalo svejedno, mislio sam da nešto znam ali imam mnogo toga da učim”, poručio je novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Dosadašnji prvi čovek naše košarke, Dragan Đilas, primio je Zlatnu značku Košarkaškog saveza Srbije za zasluge ovom trofejnom sportu. I ne čudi, sa njim na kormilu, Srbija je osvojila dve olimpijske medalje na ovogodišnjim Igrama u Riju, srebro u muškoj, bronzu u ženskoj konkurenciji, uz evropsko zlato “kraljica” i svetsko srebro “orlova”.

Hvala na svemu što smo zajedno uradili. Ogromna ljubav prema košarci u Srbiji je omogućila da se radujemo sjajnim rezultatima, kako u reprezentaciji, tako i uspesima u srpskoj košarci. Iza nas je lepih šest godina, verujem da je pred novim rukovodstvom šest godina. Treba da nastavimo da pomažemo i podržavamo jedni druge, da pokažemo da je KSS i ovaj sport nešto posebno u Srbiji. Vidi se po tome kako mi biramo i menjamo predsednike, za razliku od nekih koje neću imenovati. Naš jedini pravi klub je Srbija i treba tako da se tako ponašamo. Do sada sam se trudio da budem suzdržan, a  od sada ću moći da pokazujem svoje mišljenje, znate da se nisam žalio sve. Nadam se da će Srbija i dalje biti najbolja i najjača košarkaška zemlja u Evropi”, poručio je najuspešniji predsednik u istoriji KSS-a.

[adsenseyu1]

Počasni predsednik naše kuće košarke, Bora Stanković, zahvalio se Đilasu na svemu učinjenom.

“Đilas je došao kada se nadvio crni oblak nad srpskom košarkom. Prihvatio je izazov i poziv, i posle šest godina šta možemo da kažemo. Rezultate i uspehe imamo. Mislim da možmo samo da čestitamo dosadašnjem rukovodstvu. Zlatna značka KSS je naše najveće priznanje i drago mi je što sam je Đilasu uručio. Šest godina je kratak rok za ovakav dobar rad. Nadam se da Đilas neće napustiti rad u košarci i da će na drugi način biti uz nas i sa nama”, poručio je bivši prvi operativac svetske kuće košarke, Borislav Stanković.

Podsetimo, tim Predraga Danilovića na čelu KSS-a činiće i Bojan Radun – potpredsednik zadužen za marketing i finansije, Dušan Projović – potpredsednik za takmičenja, Ana Joković – potpredsednica za žensku košarku, Igor Rakočević – potpredsednik za mušku košarku i Dejan Tomašević – generalni sekretar Saveza.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Sofija Marjanović,Blic.rs)

[adsenseyu2]