DANAS SUNCE, SUTRA POTOP! Evo kakvo nas vreme očekuje za vikend

nevreme

Foto: AP

Nakon što smo praznike proveli uglavnom pod kišobranima i činilo nam se da se vratila zima, danas je osvanuo pravi majski dan.

Iako je najniža temperatura iznosila svega oko četiri stepeni Celzijusovih, u većini gradova Srbije najviša dnevna temperatura će biti 17-18 stepeni.

– Danas nakon hladnog jutra nas očekuje topao dan. U Beogradu će biti 18 stepeni – rekao je meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić.

Izuzetak su planinski predeli, pa tako na Kopaoniku termometar neće prelaziti šesti podeljak, a na Zlatiboru će maksimalna dnevna temperatura biti 13 stepeni.

UŽASNI DETALJI SMRTI BEBE U BELOTIĆU KOD VALJEVA: Zadavila bebu golim rukama, pa je bacila u poljski WC?!

Kako pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, tokom čitavog dana se očekuje da bude pretežno sunčano, sa tek ponekim oblakom.

U Beogradu, Nišu, Loznici, Negotinu i Prištini će biti maksimalna temperatura 18 stepeni, a u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu stepen niže.

Đurić je rekao da se već tokom noći očekuje zahlađenje što znači da se lepo vreme neće nastaviti i sutra, jer će u četvrtak, iako će se najviša dnevna temperatura kretati između 14 i 18 stepeni, dakle malo svežije biti oblačno, a mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

Sutra će u Beogradu najviša temperatura biti oko 15 stepeni.

Kako je rekao Đurić, nije neuobičajeno da se drastično razlikuju jutarnja i dnevna temperatura naročito kada je vedro nebo.

PREPORUKA STRUČNJAKA: Ove namirnice snižavaju HOLESTEROL

– Nije neuobičajeno, jer kada je jutro vedro, vazduh bude hladniji, ali se preko dana brzo zagreva. Suprotno je od onoga kada smo imali dane sa kišom, kada je razlika između jutarnje i dnevne temperature bila svega jedan stepen, zbog oblačnosti – rekao je on.

horoskop

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Za vikend ćemo imati uglavnom prosečne temperature za ovo doba godine.

Preporučujemo vam da za odmor u prirodi iskoristite petak i subotu, jer se već za nedelju najavljuju i mogući pljuskovi.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)