DAČIĆ: Ko izgubi od mene predsedničku trku, neka se oprosti od fotelje

Foto: Tanjug/ Tanja Valič

Kandidat za lidera Socijalističke partije Srbije, koji izgubi predsedničku trku na kongresu te stranke, neće moći više da bude potpredsednik, ali može ostati u taboru te partije na nekoj nižoj funkciji, pa čak i u njenom rukovodstvu, otkrio je Ivica Dačić, lider SPS-a.

– Taman posla, zašto bi neko odlazio iz partije?! Izbori imaju svoje zakonitosti, svako izlazi sa svojom koncepcijom i timom, a onaj ko pobedi nosi odgovornost i predlaže potpredsednike. Ko izgubi, ne može da računa da će biti potpredsednik, ali može da bude, naravno, član rukovodstva – kazao je Dačić nakon sednice Glavnog odbora koja je održana juče.

Inače, sednici Glavnog odbora SPS-a prethodila je sednica Predsedništva te stranke, na kojoj se pričalo o budućim kandidatima za lidersku poziciju, otkrivaju za „Alo!” izvori iz tabora socijalista.

– Dačić je šeretski prokomentarisao da je umesto Novice Tončeva i Slavice Đukić Dejanović, koji su ovih dana pominjani u medijima kao njegovi potencijalni protivkandidati za lidersko mesto, očekivao da se kao kandidat pojavi Branko Ružić – prenose naši izvori i dodaju da je atmosfera na sednici bila vesela.

KVADRAT OKO 350 EVRA: Vučić i Brnabić o gradnji stanova za bezbednjake

– Ma, ne postoji protivkandidat koji bi mogao da parira Ivici, on uživa trenutno najveću podršku i najveće simpatije u SPS-u – zaključuju na kraju naši dobro obavešteni izvori.

SPS će 22. decembra na kongresu u Centru „Sava“ izabrati predsednika, Glavni odbor, statutarnu i nadzornu komisiju. Na kongresu će biti doneta i politička deklaracija o svim izazovima, ali neće biti promenjen program.

TEŽAK DAN ZA PRAVOSLAVLJE: Ruska crkva RASKIDA ODNOSE sa VASELJENSKOM PATRIJARŠIJOM?

Dačić je juče istakao da će do 15. novembra biti održani sastanci na kojima će biti predlagani delegate kongresa i kandidati za funkcije, a nakon toga će, kazao je, biti održane opštinske, gradske i pokrajinske konferencije.

(Dnevne.rs/Izvor: Alo)