Da se nikad ne ponovi: Monstruozni zločini koji su potresli Srbiju

muka-bol
Podsećamo vas na neke od najvećih tragedija koje su se ove prošle godine desile u našoj zemlji. Ono što je izdvojilo zločine ove godine od prethodnih su svirepa ubistva nevinih devojčica koje su ubice silovale, mučile i brutalno im oduzeli život.

Odlazeća 2014. godina ostaće zapamćena kao jedna od najgorih po broju tragedija koje su se dešavale u našoj zemlji. Događaji su se ređali kao na filmskoj traci, a gotovo da nije prošla jedna nedelja da zemlju nije potresla neka tragedija. Crne hronike su dominirale u svim medijima, a policija je imala pune ruke posla.

Ono što je izdvojilo zločine ove godine od prethodnih su svirepa ubistva nevinih devojčica koje su ubice silovale, mučile i brutalno im oduzeli život. Kao posledice toga, nadamo se da će Skupština Srbije uskoro doneti rigidniji zakonski akt kojim će se kazne za ovakva nedela povećati.

Sa nesrećama se krenulo neposredno nakon ulaska u Novu godinu. Naime, nešto posle ponoći ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, vatrogasac je uzeo vatromet od stranaca i nakon ispaljivanja istog došlo je povreda nekoliko osoba.

Tom prilikom tri osobe su pogođene u glavu od kojih je ženi teže povređeno oko, jednoj devojci je komad pao na grudi, jednoj na šaku, a povređen je i jedan dečak. Ukupan broj povređenih, dostigao je 20 osoba.

Krajem juna nestala je devojčica Ivana Podraščić (13), a potraga za njom trajala je 66 dana. Na žalost, ispostavilo se da ju je oteo i ubio Darko Kostić (39), koji je potom uhapšen.

505884 ivana podrascic ff MOŽE LI MONSTRUOZNIJE? Ovi jezivi zločini su potresli Srbiju!

Zločin je otkriven pošto je 29. septembra jedna žena prijavila silovanje, a policija je po njenoj prijavi došla u kuću u kojoj je ubijena i Ivana. Telo je pronađeno zahvaljujući kiši koja ga je otkrila ispod nanosa zemlje.

[adsenseyu1]

kostic darko 2 foto mup srbije f MOŽE LI MONSTRUOZNIJE? Ovi jezivi zločini su potresli Srbiju!

Darko Kostić je inače počinilac više krivičnih dela, pa je tako 1993. godine sa još jednom osobom, ubio staricu koja je bila 1929. godište, a za šta je osuđen na sedam godina zatvora. Kaznu je služio u Valjevu, a jednom je i pobegao iz zatvora.

tijana juric MOŽE LI MONSTRUOZNIJE? Ovi jezivi zločini su potresli Srbiju!

Ubistvo koje je definitivno obeležilo ovu godinu je 2014. godinu je brutalno silovanje i ubistvo Tijane Jurić, koja je ubijena u noći između 25. i 26. jula u Bajmoku kada ju je mesar Dragan Đurić (34) oteo, pretukao, a zatim i duksericom udavio.

djuric ubica tijana fb MOŽE LI MONSTRUOZNIJE? Ovi jezivi zločini su potresli Srbiju!

Tako se na najstrašniji način završena je drama koja je Srbiju i region držala u neizvesnosti 13 dana. Tijana Jurić, tinejdžerka koja je nestala u noći između 25. i 26. jula, pola sata iza ponoći je – ubijena. Za nezapamćen zločin osumnjičen je Dragan Đurić (34) iz Surčina, radnik u tamošnjoj mesari.

Ubica ju je zadavio, a potom zakopao nagu pored regionalnog puta Bajmok – Sombor, između sela Svetozar Miletić i Čonoplja.

[adsenseyu1]

Na Brankovom mostu, 25. jula, dogodila se teška saobraćajna nesreća od čiji je posledica preminuo Luka Jovanović. On se kobne noći vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila “lada” i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo “mini kantrimen”. Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

lukin otac mini kantrimen Twitter MOŽE LI MONSTRUOZNIJE? Ovi jezivi zločini su potresli Srbiju!

Usledila je opsežna istraga koju je pokrenuo otac poginulog Jovanovića, koji je protestovao na mostu na mestu gde je njegov sin pregažen. Nakon anonimne dojave, slučaj je pokrenut sa mrtve tačke, i otkriveno je da je osumnjičeni za ovo ubistvo Marko Milićev, koji je vozeći “kantrimena” udario Jovanovića, a zatim pobegao sa lica mesta.

marko milicev MOŽE LI MONSTRUOZNIJE? Ovi jezivi zločini su potresli Srbiju!

On je nakon toga pobegao iz zemlje. Prvo u Tursku, a zatim u Kinu, gde je lociran i uhapšen. Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine. Tereti za krivično delo “teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja”, učinjeno iz nehata i za koje mu, prema zakonu, preti kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Takođe, tereti se i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, za koje je zaprećena ista kazna.

Troje mladih utopilo se 22. novembra jutros u nesreći koja se dogodila na Adi Huji u Beogradu, kad je automobil marke “BMV” sa šestoro putnika sleteo u Dunav.

Beživotna tela Nemanje A. (18) i Anastasije S. (16) izvukli su ronioci, dok je telo Miloša J. (20), izvađeno iz prtljažnika automobila, pošto je olupina izvučena na obalu.

Tri osobe su uspele da isplivaju, a vozač automobila, koji je jedan od onih koji su se spasili, trenutno je kod istražnog sudije.

Do nesreće je došlo kad je vozač, vraćajući se sa žurke na Dorćolu, pri izuzetno velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom kod Ade Huje i sleteo pravo u reku. Policija je dizalicom izvukla olupinu automobila iz reke i čeka roditelje da identifikuju tela poginulih, a na licu mesta bili su Rečna policija, ronioci Žandarmerije, Hitna pomoć i vatrogasci.

Zločin koji je poslednji u nizu potresao našu zemlju ove godine se dogodio u Resniku, 14. decembra, kada je devojčica H.K. (8) tragično nastradala u svojoj kući, kada je usmrćena ispaljenom sačmom iz lovačke puške.

Iako se na početku istrage sumnjalo da ju je ubio slučajno prvo deda, pa mlađi brat, istraga je pokazala da niko od ukućana nije povukao oroz, tako da će odgovor na misteriju o smrti devojčice doći tek nakon dodatnih veštačenja.

(Telegraf)