CRVENI METEOALARM: Sutra u Srbiji stiže POTOP, u ovim delovima će nevreme prvo stući!

nevreme

Foto: AP

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za sutra i u subotu kada se očekuje veća količina padavina.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, u petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina.

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

KOMPLEKSI, BAHATOST ILI ZASLUŽENA NAGRADA? Seka Aleksić pazarila torbu vrednu 19.000 evra (FOTO)

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Navodi se da se sutra uveče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteo-alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

FOTO: RHMZ

Crveni meteo-alarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

U “crvenom” će sutra biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u “žutom”.

NEVEROVATAN PODATAK: Ovo je najveći folirant u ISTORIJI SPORTA, Nejmar PRELEŽAO 14 minuta na Mundijalu! (INFO)

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)