CRNI UTORAK U NIŠU: Vozač umro od ujeda ose, na drugog pao automobil (FOTO)

nis

Foto: Novosti

Šestoro mrtvih i sedmoro povređenih za samo 13 sati. Od srčanog udara umrlo četvoro. Šestoro povređeno u udesu…

NEZAPAMĆENE tragedije, naprasna umiranja i povređivanja u saobraćajnoj nezgodi i tuči pretvorili su utorak u “crni” dan u Nišu.

Jedan kamiondžija preminuo je od ujeda ose, drugi je izgubio život kada je na njega pao automobil, dok je još četvoro građana zadesila naprasna smrt.

Tokom pretprošle noći šest osoba je povređeno u udesu u blizini glavne Autobuske stanice u Nišu, a jedan muškarac je povređen nožem u tuči u centru grada.

Na parkingu u Ulici Stevana Sremca oko 14.30 nastradao je Dejan Milijić (43), kada mu je na glavu pao “sitroen ksantija sport”, ispod koga se zavukao da bi ga popravljao.

[adsenseyu1]

Dilazica kojom je podigao auto je, nažalost, popustila. Nesrećni čovek je auto pre nekoliko dana već sređivao u selu kod rodnog Lebana, promenio je i ulje, ali je potom tvrdio da mu i dalje “kola kleckaju”.

Dejanova supruga Valentina bila je na terasi stana, kada je ugledala dvojicu mladića kako joj mašu i dovikuju da pozove hitnu pomoć. Kada je alarmirala lekare, sišla je do parkinga i zatekla zastrašujući prizor.

Udes na Bulevaru 12. februar Foto: Novosti

DVE UBODNE RANE NOŽEMLEKARI Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezli su u Urgentni centar i Nišliju M. S. (30) koji je povređen nožem u tuči ispred “Kuba kluba” u centru grada. Zadobio je ubodnu ranu u preponama i ramenu, a niška policija je saopštila da je uhapsila B. B. (30) iz Niša, zbog sumnje da je potegao nož i zadao dve ubodne rane. Tereti se i da je prilikom hapšenja odgurnuo i pokušao da udari policajca.

– Svi smo u šoku, ne možemo da shvatimo da je stradao, a njegovim ćerkama koje imaju dve i 12 godina, još uvek nemamo snage da kažemo da im je otac mrtav – veli Violeta Stojčić.

Posle ovog tragičnog događaja, oko 19 sati, usledio je drugi, na terminalu niškog aerodroma “Konstantin Veliki” kada je od ujeda ose preminuo kamiondžija Igor Pavlović (35), iz okoline Vranja.

On je kamionom firme “Vesi-kom” iz Bujanovca prevozio robu iz Aleksinca na Kosovo. Vozilo je parkirao na parkingu terminala u Nišu oko 18.40.

[adsenseyu1]

– Posle petnaestak minuta video sam ga kako mi, teturajući se, prilazi – priča Radoslav Saković, radnik niške vadušne luke. – Bio je sav pocrneo i u ruci nosio flašu. Kada mi je prišao, rekao mi je: “Brale, ujela me osa za stomak”. Odmah sam, sa drugim kamiondžijama, pokušao da mu pomognem.

Ekipa niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je po dolasku do terminala, 40 minuta radila reanimaciju, ali je kamiondžija preminuo.

– Došlo je do anafilaktičkog šoka usled alergijske reakcije – potvrdio je dr Dušan Gostović, portparol Hitne pomoći.

Nastavak niške crne serije usledio je oko 22.15, kada su se na raskrsnici Bulevara 12. februar i Šumatovačke ulice, sudarili “porše” kruševačkih registracije i “krajsler kruzer” niških registarskih oznaka. U udesu je šest osoba lakše povređeno.

U jednom vozilu se nalazio samo vozač, u drugom tri osobe. A povrede su zadobila i dvojica dečaka koja u se zadesila na trotoaru, jer ih je jedan od automobila udario, nakon što se sudario sa drugim vozilom i sleteo sa kolovoza.

U Ulicu vojvode Putnika u utorak oko 16 časova naprasno je preminuo M. Đ. (60), a jedan šezdesetogodišnjak u 19.06 časova u Ulici prote Gagulića. U ova slučaja rađene su reanimacije, ali je došlo do smrtnog ishoda.

Naprasno su preminuli i U. M. (87) u Gornjoj Studeni i I. A. (86) u Borskoj ulici. Lekari hitne pomoći mogli su da konstatuju samo smrt.

NIJE SE VRATIO SA PUTA

KOMŠIJE, prijatelji i meštani Neradovca nadomak Vranja pokušavali su da nađu reči utehe za Snežanu Pavlović, Igorovu udovicu, i njihove tri ćerke. Niko ne može da poveruje da je preminuo od ujeda insekta. Njegov otac otputovao je po posmrtne ostatke sina u Niš, dok je majka zbrinuta u bolnici zbog šoka koji je doživela nakon što joj je saopšteno da joj je sin preminuo.

– Krenuo je na put lepo raspoložan, pitao me da li želim da idem sa njim pošto imam sestru u Aleksincu, ali sam odustala zbog nekih obaveza u kući. Nisam praktikovala da ga zovem dok vozi, obično se čujemo kad krene i stigne na odrednicu – priča Snežana.

Niko nije slutio da se Igor ovoga puta neće vratiti sa puta. Snežana još nema snage da kaže deci da su ostala bez oca. Okupljeni rođaci kroz suze dodaju da se boje kako će dvanaestogodišnja Anđela, osmogodišnja Miljana i sedmogodišnja Sara podneti strašne vesti.

Porodica se priseća da je Igor 2007. godine imao težak udes kada je na šleper kojim je upravljao naleteo voz, a on izleteo iz kabine, a nije se čak ni teže povredio. Od tada je porodica svakog septembra slavila Igorovo preživljenje.

(J. S. /novosti)