CRNA STATISTIKA: Pogledajte LISTU ŽRTAVA po gradovima širom Srbije (FOTO)

virus

Foto: Pixabay

Crna statistika nažalost beleži i izgubljene živote i u Srbiji

Prvi slučaj korona virusa u Srbiji proglašen je 5. marta 2020. godine nakon čega je ubrzo proglašeno i vanredno stanje na teritoriji cele Srbije, a sve to u cilju suzbijanja korona virusa.

Ne možemo a da ne napomenemo da su neki građani Srbije ovo shvatili sasvim ozbiljno i od samog trenutka vodila računa o svom, i o zdravlju drugih ljudi, kao i bili disciplinovani i poštovali mere koje su propisane i donete od strane Vlade Republike Srbije.

Međutim, moramo da se osvrnemo i na drugi deo naših građana koji i nije bio toliko disciplinovan, pa se našao na listi obolelih, uz svima nama dobro poznato “neće mene”, ili pak onih koji su imali manje sreće i pored pridržavanja svih pravila

HITNO ZVALA MUP za vreme policijskog časa: Potez policije žena iz Loznice nikada neće zaboraviti

Gore navedeno dovodi nas do “crne statistike” obolelih i broja umrlih od posledica korona virusa u Srbiji.

Naime, podsećanja radi, prema poslednjim podacima u Republici Srbiji je do 15 časova 19. aprila 2020. godine registrovano ukupno 6.318 potvrđenih slučajeva COVID 19, od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 2.673 osoba od kojih je 324 pozitivno.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 38.701 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, dok su poslednja 24 časa preminulo je 5 osoba.

Ovo je broj pregleda obolelih po gradovima
Korona virus

Broj obolelih od korona virusa u Srbiji Foto: Printscreen/Covid19.rs

Crna statistika nažalost beleži i izgubljene živote i u Srbiji, a kako se može pročitati na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.rs njih je dosad izbrojeno 122.

Pogledajte zvanične podatke o broju preminulih
Korona virus

Broj preminulih od korona virusa u Srbiji Foto: Printscreen/Covid19.rs

Među preminulima najviše je naših građana između 60 i 69 godina, za koje su srpski epidemilozi apelovali da ostanu kod svojih kuća jer su među prvima na udaru, posebno muškarci.

Statistika takođe potvrđuje i sledeće podatke, među umrlima, 81 osoba je muškog pola, dok je 41 osoba ženskog pola. Ukupan procenat smrtnosti od korona virusa među stanovništvom je 1.93 odsto.

Mnogi od njih, verujući da se neće naći na udaru virusa, nastavili su sa svojim svakodnevnim aktivnostima što se ispostavilo kao kobno.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com)