CRNA NEDELJA ZA KRALJEVO: Tri nesreće, četiri smrti (INFO)

saobracajka

U Karađorđevoj ulici poginuli su supružnici Foto G. Šljivić Ivana Aleksić nastradala je u “mercedesu” u Ulici Jovana Deroka

Teške saobraćajke dogodile su se na putevima u Kraljevu i okolini. Najteži udes u centru grada kada su poginuli supružnici

U saobraćajnim nesrećama u Kraljevu i okolini, u utorak su poginule čak četiri osobe, dok su još dve teže ili lakše povređene! Od ukupno tri udesa, najteži se dogodio u centru grada, ispred poznatog gradskog restorana “Ženeva”, kada su nastradali vozač “juga” i njegova supruga.

Najpre se oko 8 sati ujutro kod nadvožnjaka u Ulici Jovana Deroka, dogodio lančani sudar “mercedesa A170”, kamiona “man” i “fijata punto”. Tada je život izgubila Kraljevčanka Ivana Aleksić (33). Nesrećna žena je upravljajući svojim “mercedesom”, iz još neutvrđenih razloga prešla na levu stranu kolovoza i direktno se zakucala u kamion koji je dolazio iz suprotnog pravca. Šofer je, ne mogavši da izbegne sudar, sa desne bočne strane udario u “punto”.

[adsenseyu5]

Teško povređenu Ivanu sa višestrukim unutrašnjim prelomima su iz smrskanog “mercedesa” izvukli pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice. Ona je hitno prebačena u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu gde je nekoliko sati kasnije, nažalost, i preminula. Vozač “punta” je, srećom, zadobio samo lakše povrede.

Istog dana, oko 20 časova, dogodio se i udes na regionalnom putu Vitanovac – Trstenik u pomoravskom selu Stubal, dvadesetak kilometara od Kraljeva. Tada je poginuo N. I. (51) iz Trstenika. On je najpre izašao iz taksija, a zatim krenuo da pređe kolovoz. U tom trenutku pokosila ga je “opel korsa”, za čijim volanom se nalazila N. N. Od siline udarca on je na mestu ostao mrtav.

Samo tri sata kasnije, u sudaru “juga” i “fijat tipa” u Karađorđevoj ulici u centru Kraljeva, ispred poznatog restorana “Ženeva”, poginuli su vozač “juga” Radomir Milivojević (66) i njegova godinu dana mlađa supruga Gordana, koja se nalazila na mestu suvozača. Vozač “tipa” D. S. (65) zadobio je teže povrede zbog kojih je prebačen u Opštu bolnicu. Udes se dogodio kada je upravljajući “fijatom” u pravcu Kraljeva, D. S. naleteo na “jugo” kojim se Radomir polukružno okretao, dok je izlazio sa obližnjeg parkinga.

APEL NADLEŽNIH

Prema podacima gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja u prvih deset meseci ove godine u saobraćajnim udesima na teritoriji Kraljeva poginulo je deset osoba, a samo ovog, crnog novembarskog utorka čak četiri! Iz kraljevačke policije zato još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i zakona.

– Upozoravamo vozače da pod uticajem alkohola ne sedaju za volan, da strogo vode računa o brzini i uslovima na putu, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da obavezno vezuju sigurnosni pojas – kaže Ivan Vučetić, komandir Saobraćajne policijske ispostave PU Kraljevo.

[adsenseyu1]

(Novosti)