ČEDA JOVANOVIĆ: Srbija mora da prizna Kosovo i uđe u NATO!

političar

Foto: printscreen/youtube

Prema rečima Čedomira Jovanovića Srbija mora da se reši problema Kosova po svaku cenu, a posle svih događaja u Srbiji poslednjih meseci i razvoja situacije u regionu, Jovanović tvrdi da nacionalizam dobija nove oblike i protagoniste.

Vođa LDP-a Čedomir Jovanovića rekao je da Srbija mora ući u Evropsku uniju i NATO i mora se napraviti dogovor sa Prištinom, bez obzira na visoku cenu koju ćemo platiti, jer je taj dogovor prvo u našem interesu.

– S druge strane, po svaku cenu moramo sačuvati mir u regionu, a to znači pomoć Bosni i Hercegovini u njenom nastojanju da ostane jedinstvena, reši svoje probleme i krene u EU i NATO, kao i da rešimo svoje nesuglasice sa Severnom Makedonijom, Hrvatskom i Crnom Gorom – saopštio je Jovanović, koji smatra da su to preduslovi za opstanak i razvitak Srbije.

MIRJANA I GORAN IMAJU DVOJE MALE DECE! Prijavila ga za nasilje i otišla kod roditelja, on ih sve UBIO!

Prema njegovim rečima, posle svih događaja u Srbiji poslednjih meseci i razvoja situacije u regionu, nacionalizam dobija nove oblike i protagoniste.

Kosovo

Foto: AP

Jovanović smatra da alternativa koja treba da zameni takav način razmišljanja pomera dalje granice u većem delu srpske opozicije, koja, prepodne, „navodno napada one koji su osuđeni u procesu “državnog udara“, a kriju se u Srbiji, čineći nova nedela, a popodne im organizuje skupove podrške“.

       

(Dnevne.rs/Izvor: intermagazin.rs)