CARINIK NA PRELAZU GRADINA PRIMETIO KOD TURSKOG DRŽAVLJANINA NEOBIČNO PONAŠANJE: Naredio mu je da OTVORI GEPEK i odmah pozvao pojačanje

granica

Foto montaža: Dnevne.rs/Tanug/Uprava carina

Carinici su, u saradnji sa Graničnom policijom, na ulazu graničnog prelaza Gradina sprečili krijumčarenje oko 200 grama zlatnog nakita, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj se dogodio kada je „ševrolet“ nemačkih registarskih oznaka koji je vozio državljanin Turske u društvu saputnice, državljanke iste zemlje, stigao na carinsku kontrolu.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovor je bio odričan. Na ponovljeno pitanje da li imaju nešto od nakita, vozač je odgovorio da nema ništa osim dva prstena na ruci.

Međutim, carinici su ipak automobil odvojili radi detaljnog pregleda njegove unutrašnjosti i prtljaga.

U prepunom gepeku „ševroleta“, u fabričkoj šupljini za držanje alata, pronađen je neprijavljen nakit od žutog i belog zlata spakovan u kutije u ženskoj torbi.

MARIĆ O SUSRETU SA KARADŽIĆEM DOK SE SKRIVAO: Prišao mi je i dao JEDAN PAPIR! A pisalo je…

Zaplenjeno je 17 komada nakita ukupne težine 184 grama, i to narukvica, lančića ogrlica i zlatnika, čija je vrednost procenjena na više od 500.000 dinara.

Putnici su se tokom kontrole ponašali nedolično – sve vreme su vikali, bacali svoje stvari i protestovali zbog pregleda automobila i prtljaga, navedeno je u saopštenju.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Tanjug)