CARINIK NA GRANICI PRIMETIO DA JE CARINSKA SAJLA PAŽLJIVO PRESEČENA: Prilikom otvaranja kamiona imali su šta da vide (FOTO)

kamion

Foto ilustracija: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su u saradnji sa policijom juče na graničnom prelazu Vatin, sprečili pokušaj sedam migranata, među kojima su bile dve žene i dvoje dece, da sakriveni u kamionskoj prikolici ilegalno pređu granicu između Srbije i Rumunije.

Pet odraslih osoba, tri muškarca, dve žene, od kojih je jedna trudnica i dvoje dece od 10 i 6 godina otkriveni su u tovaru tetrapak ambalaže koja je iz Gornjeg Milanovca transportovana ka Rumuniji.

VELIKI SKANDAL U NOVOM PAZARU: Publika zviždala HIMNI SRBIJE (VIDEO)

Prilikom otvaranja kamiona radi detaljnog pregleda utvrđeno je da je carinska sajla pažljivo presečena, pa potom spojena hirurškom iglom, što objašnjava da su se dve migrantske porodice iz Iraka i Avganistana i jedan muškarac, takođe Avganistanac, našli u tovaru kamiona uz nečiju pomoć.

FOTO: UPRAVA CARINA SRBIJE

U nezvaničnom razgovoru sa službenicima na prelazu migranti su rekli, da su nepoznatoj osobi platili 1.000 evra da im pomogne i smesti ih u kamionsku prikolicu.

HARADINAJ MOLI ZA POMOĆ: Premijer tzv. Kosova pozvao svetske sile da pomognu u međusobnom priznavanju Beograda i Prištine!

Policija će u daljoj istrazi utvrditi sve činjenice i okolnosti, kako bi krijumčari ljudi bili privedeni pravdi.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)