Carinik je turskim supružnicima poželeo srećan put kroz Srbiju, kada je žena bacila krpu pored menjača – usledila je MUNJEVITA AKCIJA (FOTO)

auto

Foto: MUP Srbije

Carinici tokom dve kontrole na graničnom prelazu Gradina, zaplenili 75.000 evra koje su turski državljani pokušali da iznesu iz Srbije bez prijavljivanja.

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 evra

Devize u iznosu od 57.000 evra pronađene su u kasnim večernjim časovima u automobilu “Mercedes-Benz” francuskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 evra, dok je suvozač prijavio iznos od 3.000 evra, nakon čega je izvršena kontrola vozila i prtljaga.

Tada je u platnenom neseseru smeštenom u ukrasnu rođendansku kesu ispod vozačevog sedišta pronađeno 45.000 evra umotanih u papir i oblepljenih selotejpom.

Daljom pretragom, carinici su pronašli i osam smotuljaka po 1.000 evra, koje su pomenuti putnici pokušali da sakriju smestivši ih u punjenje dečijeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

Foto: MUP Srbije