Brodić “NADA” krije tajnu o NESTANKU BARBARE VITEZ: Tračak nade pojavio se nakon tri meseca

Tisa

Foto: telegraf/privatna arhiva

Četrdesetodnevna potraga za telom nestale tinejdžerke obustavljena je 5. januara, kada je led potpuno okovao Tisu

Nadu da će pronaći telo učenice prvog razreda Srednje ekonomsko trgovinske škole Barbare Vitez (15) iz Sente, za koju se prema zvaničnoj verziji događaja, pretpostavlja da je pre tri meseca pala sa drumsko železničkog mosta na Tisi kod Sente, pružiće brodić “Nada

Spasilački tim “Tisa” iz Sente ovim brodićem, na kome je postavljen trodimenzionalni skener, 27. februara nastaviće detaljnu pretragu dna reke.

[adsenseyu5]

– Imali smo jaku volju da to i ranije učinimo, ali iz objektivnih razloga to nije bilo moguće, jer je reka bila zaleđena. Na Tisi su jake struje, a i dalje je na snazi zabrana plovidbe – kaže Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima “Tisa”.

CEO SVT U NEVERICI: Pevač Linkin Parka pronađen obešen! (VIDEO)

On podseća da je četrdesetodnevna potraga za telom nestale tinejdžerke obustavljena 5. januara, kada je led potpuno okovao Tisu.

– Za koji dan, nastavićemo potragu i to sa trodimenzionalnim sonarom koji nam je ustupilo Udruženje Reka regata iz Stare Pazove. Montirali smo ga na brodić “Nada”, vlasnika Zorana Milosavljevića iz Sente i verujem da ćemo uspeti da razrešimo tromesečnu misteriju – kaže ronilac Nandor Baranji.

Prema zvaničnoj verziji nestanka Barbare Vitez, ona je sa dva drugara 25. novembra prošle godine, oko 22 sata, bila na mostu preko reke Tise, gde se okliznula, prilikom pokušaja da siđe kroz servisni otvor na mostu i pala sa visine od oko 10 metara u hladnu reku.

Roditelji Barbare ne veruju da je njihova ćerka izgubila život u reci, pa su tražili da se potraga za njom proširi.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs./Telegraf.rs/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]