BRAKOVI U KRIZI ZBOG SERIJE “UBICA MOGA OCA” Scenarista serije: Ni rodbini ne smemo da otkrijemo rasplet

Foto: youtube

Foto: youtube

Jedan glumački brak je na ozbiljnoj klackalici jer jedno od njih dvoje čuva tajnu. A u seriji ima i “stvarnih” likova: likovi novinara Veselina i šefa policije Marjanovića rađeni su po osobama koje postoje.

Izgleda da je pasionirano gledanje skandinavskih i američkih krimi-serija ipak urodilo plodom. Jer, odnedavno je i Radio-televizija Srbije počela da emituje seriju “Ubice mog oca” koja je drugačijom dramaturgijom od one na koju nas je državna televizija navikla već privukla pažnju.

[adsenseyu4]

Realna priča, realni dijalozi, realni likovi, dobar zaplet, dinamična akcija, sve je tu…

E, i još nešto je tu čega nema u našim filmovima i serijama. Pozitivan lik novinara, iako je ključna rečenica u trećoj epizodi, u kojoj se održala konferencija za novinare u kojoj se (i dalje) prikriva pravi ubica, da “iza svakog ozbiljnog policajca stoji ozbiljan tabloid”.

Nataša Drakulić, scenarista serije, rekla nam je da je zadovoljna kako su gledaoci reagovali i otkrila neke male tajne svoje scenarističke kuhinje koje smo i mi naslutil: mladi novinar koji postavlja pitanje da li je osumničeni priznao ubistvo, zove se Veselin, baš kao i čuveni urednik “Blica” Veselin Simonović (u seriji Bojović).

– Da, lik po kome je novinar i dobio ime (igra ga Igor Đorđevič) jeste Veselin Simonović, bivši glavni i odgovorni urednik “Blica”. Vesa nam je dao saglasnost, ali ako je pogledao seriju, možda se i pokajao! Šalim se, inače, imaće Veselin još važnih momenata u seriji. Reditelj Gaga Antonijević i ja smo Vesini veliki prijatelji, a ja mnogo volim novinarstvo, tako da nam nije bilo teško da osmislimo jedan takav lik, između ostalih – kaže Nataša Drakulić, a na sugestiju da je rečenica “iza svakog ozbiljnog policajca stoji ozbiljan tabloid”, mini-diverzija na državnoj televiziji, kaže:

– Jao, ma kakvi. Pa u “Kući od karata” predsednik Amerike ubija ljude! – kaže Nataša.

A da se pitanje ko je ubica ozbiljno zakomplikovalo, dokazuje nam i Nataša.

[adsenseyu1]

– Mogu vam reći da i u mojoj rodbini imam ozbiljnu ljutnju zbog toga što neću da otkrijem ko je ubica, a jedan glumački brak je na ozbiljnoj klackalici zbog ovog pitanja. Ali, nema otkrivanja pre vremena. Moraćete da gledate seriju do kraja – kaže Nataša.

Foto: youtube

Foto: youtube

Ko je Marjanović?

Glumac Tihomir Stanić takođe je bio tajnovit u vezi sa svojom ulogom šefa policije Marjanovića. Na naše pitanje da li je, kao i kod uloge novinara, reč o “stvarnoj osobi”, glumac kaže:

– Čim sam pročitao scenario, znao sam po kom policajcu ću graditi svoj lik. Ali, ne, ne mogu da vam otkrijem ko je to, pošto je poznat. Znam da se on ne bi ljutio, ali neka ostane tajna.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Tatjana Čanak,Blic.rs)

[adsenseyu2]