BOMBA PORED ŠINA: BLOKIRANA PRUGA BEOGRAD-BAR, STOTINE LJUDI ČEKA U VOZOVIMA! (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

MUP je večeras potvrdio da je pored šina pronađena ručna bomba, ali tvrdi da nema opasnosti

PRIJEPOLJE – Na pruzi Beograd-Bar u popodnevnim satima je obustavljen saobraćaj zbog ručne bombe koja je pronađena pored pruge, nedaleko od Prijepolja.

U naselju Zalug, na ulazu u Prijepolje, pored pruge je pronađena ručna protivpešadijska defanzivna bomba, vezana žicom.

Bomba je bila postavljena između šina, a osigurač izvađen…

–  Pored toga što je izvađen osigurač, kašika je žicom vezana za telo bombe.

Poznato je da se bomba aktivira kada se kašika odvoji od tela bombe…

NA LANČIĆU IME TVOJE! Anica je NESTALA u jeku slave, a posle 20 GODINA niko je ne bi prepoznao (FOTO)

 

Policija obezbeđuje lice mesta, dok se očekuje dolazak uviđajnih ekipa, kako bi se otklonila opasnost i normalizovao saobraćaj.Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je večeras da je kod Prijepolja, pored šina na pruzi Beograd – Bar, pronađena ručna bomba, ali je tvrdi da nije bila “vezana žicom”.

– Saobraćaj na ovoj železničkoj deonici je obustavljen, u toku je uviđaj i očekuje se dolazak kontradiverzione ekipe koje će ukloniti ručnu bombu. Ministarstvo ističe da nema nikakve opasnosti po ljude i objekte – navodi se u saopštenju MUP-a.

Železnice Srbije večeras su potvrdile da je na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja saobraćaj u u prekidu, od 15.38 sati, nakon što je čuvar pruge železničke kompanije „Infrastruktura železnice Srbije“ prilikom obilaska terena u mestu Zalug između šina uočio ručnu bombu M-75.

HOROSKOP ZA SUTRA (8. januar 2018.): Očekujte da vam emocije budu na novou iznad onih standardnih. Odličan dan za promene! (ASTROLOGIJA)

– Rukovodstvo i stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ o ovome su odmah obavestile MUP.

Specijalizovane jedinice MUP-a u izuzetno kratkom roku izašle su na lice mesta i preduzele sve potrebne bezbedonosne mere.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici barske pruge je obustavljen, a specijalizovane jedinice MUP-a zabranile su pristup mestu na kojem je pronađena bomba.

Putnički voz broj 431, koji je iz Bistrice saobraćao ka Prijepolju, sa oko 45 putnika, odmah je zaustavljen, a zatim vraćen u železničku stanicu Bistrica.

NOVČIĆ IZ ČESNICE: Ovako postupite sa njim posle Božića i pratiće vas sreća cele godine!

Železnička kompanija „Srbija Voz“ organizovala je prevoz putnika iz ovog voza autobusima iz Bistrice do Bijelog Polja.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici barske pruge biće obustavljen, sve dok specijalizovane stručne službe MUP-a ne završe svoj posao – navodi se u saopštenju Železnica.

Kako smo uspeli da saznamo u ovoj kompaniji, čuvar pruge koji je primetio bombu svakodnevno prolazi ovom deonicom pa se može pretpostaviti da je eksplozivna naprava danas bačena.

Uskoro opširnije…

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs/ Z. Š.)