BITKA ZA STARATELJSTVO NAD DECOM SA PORODICOM MONSTRUMA: “Kada su se pojavile SESTRA I MAJKA UBICE, Centar nam je zatvorio sva vrata”

ubistvo

Foto: printscreen/privatna arhiva

U svom stanu na Novom Beogradu, Ljiljana Antić (83) skoro dva meseca živi sa unučićima M. L. (3), A. L. (9) i O. L. (11). Od kako je otac dečaka Milan Lovrić, naočigled dece, udarcima kamenom u glavu krvnički ubio njenu jedinu ćerku Olgu, a zatim presudio i sebi skokom pod voz, baka je mališanima jedini oslonac.

U potresnoj ispovesti za “Blic” baka sirotih dečaka ispričala je s kojim su se problemima susretali i ona i mališani nakon monstruoznog ubistva koje se dogodilo usred dana ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu.

Kako priča dok sedimo u jednom kafiću, od velike pomoći i njoj i dečacima ostalim bez majke i oca bili su radnici ovog centra. Sve dok se nije umešala Milanova porodica.

[adsenseyu5]

– Radnica nas je svakodnevno obilazila, zaista je brinula. Za tih mesec dana, koliko je radila sa nama, angažovala se oko svakog pitanja. Međutim, nekoliko nedelja nakon tragedije, pozvale su me njegova majka i sestra, sa željom da vide decu. Rekla sam im da im niko nije branio da ih vide ni poslednje dve godine, pa to nisu uradile. I uputila ih na Centar – navodi baka mališana.

Šta se tamo desilo, ostaje misterija, jer Centar ne želi da javno komentariše ovaj slučaj. Ipak, kako priča Ljiljana, odlazak sestre u Centar zatvorio im je sva vrata.

Sad sam bio na moru u Crnoj Gori i nikad više!

– Njegova sestra je došla iz Šida i napravila pometnju u Centru, nakon čega se njihov odnos prema nama promenio, kao i postava ljudi koji su radili sa nama. Niti nas zovu, niti obilaze – razočarana je Ljiljana.

Kako kaže, po preporuci advokata, išli su u Centar na razgovor, ali to nije pomoglo.

KOMŠIJA VEČERAO KOD STARICE, PA JE UDAVIO: Jezivi detalji smrti Vere Rakić sa Uba

– Kada su čuli koji je slučaj u pitanju, kao da su đavola videli! Zaključavaju se katanci, upućuju nas na direktorku, a ona kaže da se obratimo pismeno. A onda, između redova, prokomentarišu da je “Ljiljana previše matora da bi dobila starateljstvo”, ali da “ima veliku penziju da žive kod nje”. Sad razmatraju da li će to biti Olgin brat ili Milanova porodica – u čudu je Ljiljanina prijateljica, koja je tada bila s njom.

[adsenseyu1]

Ipak, ova sposobna i odlučna baka tvrdi da će nastaviti da se bori za unučiće.

– Milanova sestra, koja je u Beogradu a još nije obišla svoje bratance, nije neko uz koga bi oni trebalo da rastu i da ih vaspitava. Ona je, dok je moja Olga bila živa, njima pričala kako će “tata naći lepšu i bolju ženu”, a nakon svega, pred policijom je rekla da joj je krivo što ju je njen brat ubio a ne ona – kaže Ljiljana u neverici. Kako u Centru za socijalni rad više ne vidi podršku, pomoć je potražila na drugoj strani.

Željko Mitrović uvodi OSMOMESEČNU BEBU U ZADRUGU?: Evo čije je dete i koliko vremena će provesti u rijalitiju!

– Poslala sam pismo predsedniku Vučiću, ministru Stefanoviću i ministru Đorđeviću. Jedine odgovore dobila sam od policije, gde idem na razgovor, kao i od Grada, gde očekujem prijem – nada se rešenju Ljiljana.

monstrum

Foto: privatna arhiva

Uprkos činjenicama da je Milan privođen zbog nasilja u porodici, da je pretukao i trudnu suprugu i da je dva puta osuđen zbog nasilja u porodici, sestra ubice sa kojom je “Blic” pričao tvrdila je da je Milan bio otac za primer.

Deca više ne pitaju za mamu i tatu, mirna su

– Kada su me tog kobnog dana pozvali da dođem u Centar za socijalni rad, mislila sam da je moja Olga povređena. Čak ni kad sam stigla nisam znala šta se desilo dok nisu počeli da mi izjavljuju saučešće, a ja sam bila u šoku – priča Olgina mama Ljiljana Antić

– Prvi dani nakon tragedije su bili strašni. Tražila sam način kako da saopštimo deci, tražila savete, a njihove reakcije su me potpuno iznenadile: najstariji unuk je krivio sebe što nije zaštitio majku, a srednji je rekao da mu je krivo što tata nije umro ranije. Ipak, ova dva meseca su se angažovali svi Olgini najbliži kako bismo im omogućili normalan i ispunjen raspust, a sutra dvojica kreću u školu – staložena je Ljiljana dok se u njenim očima ogleda sva tuga.Dok pokazuje na Olginu sliku koja je nastala nekoliko dana pre stravičnog događaja, priznaje da se ni ona ni deca ne usuđuju da je dotaknu.

[adsenseyu4]

– Deca ne pitaju za roditelje. Milanovo ponašanje i scene koje im je priređivao su uticale na njih – jedan je svoj strah ispoljavao kroz izlive besa, drugi kroz agresivno ponašanje. Jedna od retkih dobrih stvari nakon svega je da toga više nema, mirni su – priča brižna baka, koja je mališane čuvala i dok je Olga radila.

Drhtavim glasom priseća se teških trenutaka koje je proživljavala sa decom.

SONJA VUKSANOVIĆ ISKRENO O PREVARI I RAZVODU: Javna ličnost traži da ima fana i u kući, što ja nisam i ne mogu toliko da se izopačim!

– Trudila sam se da se ne mešam u njihov brak, ali sam za decu uvek bila tu. Najviše mi je krivo zbog najstarijeg unuka, kojeg je otac kinjio od prve godine. Jednom je, 2014, u deset uveče dotrčao u pidžami kod mene i kroz suze mi rekao da ga je otac isterao jer je dobio četvorku iz vladanja. Umirila sam ga i ušuškala da spava, ali se sat vremena kasnije pojavio Milan koji ga je na moje oči životinjski pretukao, a meni branio da se mešam. Isto veče sam zvala policiju, tužila ga, nakon čega je otišao u zatvor na dve godine. I pored svega, često je komentarisao „zašto sam ja u zatvoru zbog jednog šamara“ – seća se Ljiljana.

Iako pušten ranije zbog dobrog vladanja, Milan je nastavio sa torturom i nakon što je izašao, početkom ove godine.

20.000 evra za UČESTVOVANJE u TLZP: Odgovor Cecine ćerke sve iznenadio!

– Olga je više puta snimala telefonske pretnje koje joj je upućivao, ali su joj govorili da to nije materijal za tužioca. Tek nakon što ih je jednom presreo i pred decom joj pokazao da će joj prerezati vrat, konačno su je saslušali. Kao da je znala da će je ubiti, rekla mu je da je napisala testament i da on ništa neće dobiti. Ne mogu da verujem kako se sve završilo – neutešna je Ljiljana.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Milica Rašić,Blic.rs)

[adsenseyu2]